Skocz do zawartości

[Downhill-5000] Rower dla początkujących

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam jakiegoś roweru do DH-u, wiem że ceny sięgają do 25tyś, ale aż taki nie jest mi potrzebny. Szukam czgoś głównie do szybkiej jazdy z umiarkowanimi wybojami, zjazdy z gór i po lasach. Nie wiem ile coś takiego może kosztować, ale tak na początek myślę o 5tyś.

Jeszcze mam pytanie co do ochraniaczy, może mi ktoś opisac co i jak?

Napisano

Nie do końca. Rower enduro jest bardziej uniwersalny (umożliwia dojazd na trasę, podjazdy itp), a DH jest uwarunkowany na jak najszybszą jazdę w dół.

Napisano

Jeżeli chcesz TYLKO zjeżdżać to DH oczywiście, ale ten kloc waży ok 20 kg. Rowery enduro wagowo stoją ok 15kg, i masz większy zakres przełożeń. W DH jest jeden blat z przodu, w enduro zazwyczaj 3 lub 2. Jest więcej kombinacji. A jeżeli chcesz zacząć przygodę z DH to jednak lepszym rozwiązaniem jest enduro. Za tę cenę można kupić coś nawet dobrego (enduro), używkę. Rowery DH są znacznie droższe, nawet używki. No chyba że chcesz jakiś skatowany rower.

Napisano

Nie no, dobrze by było też móc normalnie jeździć, więc enduro będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeszcze takie pytanie będzie można na nim pokonywać rożne wyskoki itp?

Napisano

Jakieś propozycje? Z tego co znalazłem to żaden nie był tańszy niż 5tyś. Ale zawsze można podnieść cenę. Zależy mi by był nowy na gwarancji.

Napisano

Jakoś się dozbiera, ale z togo co widzę to modeli z 2012 już nie ma. Wątpię, że w tym roku uda mi się kupić i może się okazać, że ten też zniknie. Ale tak min 8tyś trzeba wydać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...