Skocz do zawartości

[pulsometr] sigma pc 15/25

Filipek50

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w innym temacie gdzie też pytałeś, wiec kopiuje:

"od zeszłego sezonu mam model 25.10

i nie wiem czy to przypadłość tego modelu czy sigmy ogólnie ale bywa że pokazuje wartości nieprawdziwe

np; na przestrzeni tego miesiąca 21 treningów z tego 5 z maxHR 227, 214, 207, 204, 221 a także 195 chyba w moim przypadku też można uznać za przesadę

gdybym nie widziała tych dziwnych wartości co 3-4 trening to pewnie uznałabym ten gadżet za przydatny (czytaj: miarodajny)

Przed zakupem na pewno poszukaj po forach co o nich piszą"

"Pisząc o wartościach HRmax jakie rejestruje czasem moja sigma 25.10 nie zaznaczyłam, że wartości te przeważnie pokazują się na początku treningu i wygląda to tak, że nagle z wartości 90 wskakuje na np. 220, czasem samo wraca do właściwego wskazania, a czasem po prostu włączam pauzę i zaraz start i też pomaga. 

Zwróciłam na to uwagę po tym jaj na początku treningu pulsometr od razu sygnalizuje takie wysokie HR dźwiękami. W trakcie wysiłku już nie zwracam na to uwagi bo często mi piszczy przy zmianach stref, a nie potrzebuję wpatrywać się w te cyferki non stop.

A Filipek50 zadał pytanie odnośnie tego właśnie modelu, więc nakreśliłam problem z jakim może się spotkać w trakcie jego użytkowania."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...