QóBa Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Czesc. Znalazłem dobrą ofertę Kelly'sa Salamandra DSC '06, opłaca sie go kupic, więc zamówiłem Ma on hamulce tarczowe hydrauliczne Hayes Sole, z tego co czytałem są one tragiczne, więc trzeba zacząc zbierac na inne (ehh z kąd brac tą kase?) Teraz pytanka: 1. Ile te hamulce są warte jako używane (ok 500km) ? 2. Warto wymienic tylko przód czy tył+przód? 3. Na jakie tarczówki wymienic (do 500zł MAX!!!)? 4. Trzeba wymieniac wszystko czy same tłoczki/zaciski (?) ??? Pozdrawiam i mam nadzieję, że mi pomożecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 jakiejs szczegolnej tragedii tutaj nie dostrzegam. nie poczulem roznicy pomiedzy nimi a mech. blackbox. hamuja? hamuja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Jeszcze nie miałem okazji sprawdzic, ale ja juz taki jestem, że lubie miec wszystko zaplanowane Głównie zależy mi na przednim, czasem lubiłem zrobic wheelie Na początek chciałbym wymienic ewentualnie przód, mógłbyś mi odpowiedziec na te pytania? Z góry dziękuję. Pozdr. Pomoże ktoś? Będe bardzo wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 najpierw przetestuj a potem ewentualnie sie martw za 500 zł mozna juz zakupic kpl. hfx 9 - uzywki albo kup dobrę v-ki np.avidy z klockami corrateca i siłe bedziesz miał niezła i endo takze zrobisz bo niewiem jak ty robisz whellie na przednim kole albo zakup sobie magure hs33 nówki ale pewnie zostaniesz przy tych sole wystarczy dobrze wyregulować, załóz klocki metaliczne i dotrzyj dobrze hample a bedziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Hehe, ale byk Chodziło mi o "stoppie" W takim razie przetestuje a potem będę sie martwił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Na przód dałbym SH 535/525 na tył zostawił Sole albo dał SD5 i to chyba było by najlepsze wyjście bo od razu zszedłbyś z wagą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avalanche Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Patrzac na tego kelly'sa to chyba te hamulce sa najlepsze, ja wymienilbym inne czesci. na pewno nie bralbym sie za ich wymiane, sa calkiem dobre do amatorskiego xc, wiem co mowie sam mam takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 W takim razie Avalanche co byś wymienił? Pamietajcie, że jestem amatorem o wadze 53 kg, rocznie nie zrobie na pewno wiecej niz 4000km A jeszcze pytanka: - w przypadku wymiany tego hamulca na 535 muszę coś jeszcze wymienic? - czy mogę zostawic stare klamkomanetki? - ile warte będą te hayesy? Pozdr i z góry thx za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 - w przypadku wymiany tego hamulca na 535 muszę coś jeszcze wymienic? - czy mogę zostawic stare klamkomanetki? - ile warte będą te hayesy? Ad1 nie Ad2 to nie są klamkomanetki tylko RF, możesz je zostawić Ad3 370zł za komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Dzięki, jak będe miał przypływ gotówki to wymienie przód Na razie jeszcze musze kase na prawko i na motocykl wykombinowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 To jeszcze masz 3 latka do prawka Co prawda od 16 możesz zdawać na 125-ke ale to pierdziawka a nie motor (max 15KM). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Niee, zdaje na A1 (do 125cm3), kupie RS 125 (max. 40KM), 6 sek do 100, 180 km/h, mi styka jak na polskie warunki Do tej pory jeździlem na Kawasaki KX 80 (cross, 28KM) i też było fajnie Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Danniels Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Weź jeszcze pod uwagę, że im masz mocniejszy hebelek z przodu tym bardziej cierpią na tym szprychy, stery i amor. Jeśli kupisz rowerek na delikatnych podzespołach i będziesz sie nad nim pastwił robiąc endo na każdym przejściu to złapiesz ogromne luzy na sterach/widelcu a szprychy będziesz wymieniał co pare dni. Zwłaszcza w kelim. Pozdrawiam Jacunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Okiej, dzieki wszystkim Ale endo na tych hayesach można zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 to co ty chcesz robic na tym rowerze? jezdzic czy sie wydurniac i robic wheelie, stoppy, edny i Bog wie co jeszcze... na drzewo sobie jeszcze wskocz LOL ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Czasami fajnie jest sie powydurniac I bez takich tektów ok papanf? Jak nie masz nic do dodania to dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 ...sadzac po Twoim podpisie zamowiles kelly'sa i bynajmniej nie sluzy on do zadnego wykonywanie "trickow", ale do najzwyklejszego XC !!! takze nie wiem czego oczekujesz od tego roweru i od tych hamulcow. ja mam sole i w xc jak na razie sprawdzaja sie swietnie- hamuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dzięki za odpowiedź, o takie cuś mi chodziło ) Na rowerze jeżdżę normalnie, ale czasami jak mi sie mega nudzi i nie mam czasu na podróż wychodze se na rower i sobie poprobuje na tylnim albo na przednim Takie młodzieńcze wygłupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 to w ten sposób zajezdzisz rower - amor złapie luzy i tyle a pozatym zadajesz juz głupie pytania - kupisz to zobaczysz czy mozna zrobic endo jeden bedzie potrafił zrobic endo bez hamulca a drugiemu niewystarczy hampel za 2000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Okiej, dzieki Nie mam wiecej pytań ;] Dam znac jak rower przyjdzie :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 tak teraz czytam i czytam .... co sadzicie o zamianie Sole na Avid Juicy 5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.