RafalxM Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 w filmie udział biorą: - piasta SRAM MTH-306 - kaseta SRAM PG-950-9 (11-34) przebieg ~1250km czy mają jeszcze szanse na happy end ? http://www.youtube.com/watch?v=UJ_ockyPwpY bezpośredni link do youtube jakby przez ten filtr nie było dokładnie widać bicia kasety...
afly Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Miałem trzy różne koła tylne, na różnych piastach (do 200zł) i przy każdej miałem efekt falowania kasety - taka jakość.
RafalxM Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 zobacz filmik bezpośrednio na youtube, widać tam lepiej bicie nieruchomej kasety gdy koło się kręci 2i regulaminu podczas jazdy nie jest to raczej w ogóle odczuwalne, ale pytanie brzmi: czy to nie dąży do rychłego końca, spektakularnego boom gdzieś oczywiście w środku trasy ?
Marcint96 Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Aż jestem ciekawy czy mnie też coś takiego występuję o.O Nie zauważyłem nigdy czegoś takiego,
Marcint96 Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 U mnie nie występuje takie bicie na kasecie... Czyli to źle ??
Mumineek83 Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Do Marcint96 Jeżeli nie ma bicia to bardzo dobrze. Ale z czasem się pojawia i nie jest to dyskwalifikujący problem. Oczywiście mowa o niewielkich odchyłkach.
LUKASZ1980 Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Norma ,kiedyś przerabiałem to z Shimano.Po złożeniu koła bujało 3razy więcej niż u ciebie.Piastę reklamowałem,wymienili.Buja mniej.Tak więc sprawę bym zostawił.
beskid Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Podczas jazdy nie jest to raczej w ogóle odczuwalne, ale pytanie brzmi: czy to nie dąży do rychłego końca, spektakularnego boom gdzieś oczywiście w środku trasy ? Jest to bardzo częste zjawisko zwłaszcza w niższych modelach i nie stwarza żadnego zagrożenia. To nie jest przypadek powiązany z pękającymi często ośkami w wolnobiegach. Falowanie w mniejszym czy większym stopniu dotyczy sporej ilości piast. W normalnej eksploatacji roweru w niczym to nie przeszkadza.
lyndowss Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Zgadzam się z beskid'em i innymi, którzy mówią, że nie ma się czym przejmować. Falować będzie.
Mod Team Puklus Napisano 26 Maja 2013 Mod Team Napisano 26 Maja 2013 Wszystko zależy od jakości wykonania gwintu w piastach z wolnobiegiem i jakości wykonania połączenia bębenka i korpusu w pastach na kasetę. Jeżlei jest delikatna nierówność to będzie falować. U mnie żadna kaseta nie falowała.
RafalxM Napisano 26 Maja 2013 Autor Napisano 26 Maja 2013 jakich używałeś piast? rozglądam się za dodatkowym kołem na kasetę 9-cio biegową i ta wiedza się bardzo przyda
Mod Team Puklus Napisano 26 Maja 2013 Mod Team Napisano 26 Maja 2013 Co prawda no name na wolnogiego tańczył ale miałem STXa, Deore 510, Sachsa, nie pamiętam modelu, Jakiegoś taniego promaxa i obecnie NS primary casette. Ta ostatnia zdecydowanie warta swej ceny choć z racji alu bębenka polecana do kaset na pająku raczej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.