Tinder Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Cześć, ostatnio zauważyłem że strzela mi piasta w tylnym kole. Jest to pewnie jakiś niższy model firmy JoyTech w rowerze Kross hexagon v4. Generalnie gdy odkręce koło i wolnobieg, i będę kręcić piastą słychać strzelanie jakby łożysk. Wczoraj rozebrałem to, myślałem ze może się rozsypały czy coś, no ale nie. Poskładałem do kupy, nasmarowałem i dalej to samo. Nie wiem o co chodzi. Zamieszczam kilka zdjęc, ale dużo z nich pewnie nie wyniknie. Z góry dzięki za pomoc
BajkowiecxD Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Moim zdaniem piasta się juz skonczyla ja bym kupił nową
Tinder Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 Też mi się tak wydaje, ale ona rok ma Myślę ze zamiast piasty kupiłbym koło z piastą pod kasete 7rz. bo takie mam manetki, a do tego roweru nie chcę kasy dokładać jakoś zbytnio
crupez Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Też mi się tak wydaje, ale ona rok ma Ja tam specjalistą nie jestem, ale coś mi się obiło o uszy, że wolnobieg to już przeżytek, a to tym samym sugeruje, że piasta jest dość stara. (Liczę się z tym, że mnie ktoś zaraz wyśmieje za plecienie bzdur, ale wydaje mi się, że mam rację )Podczas czyszczenia oglądałeś dokładnie kulki i bieżnie ?? Nic nie było wytarte, pęknięte itp ?? Wymyłeś wszystko przed założeniem ?? Nasmarowałeś wystarczająco smarem ?? Nie skręciłeś za mocno konusów ??
Tinder Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 Właśnie przed chwilą rozebrałem to jeszcze raz. Pooglądałem dokładniej niż wczoraj, i co się okazało są wżery na konusach(?). Na tym Może nie dokładnie czymś takim, no ale na tej części po której toczą się kulki. Wydaje mi się że wystarzczy ją wymienić i powinno być już dobrze Bieżnie są w dobrym stanie. Smaru walnąłem teraz ile się da crupez Wolnobiegi sa już przestażałe, to oczywiste No ale szkoda mi do tego roweru wkładać więcej kasy, wole poczekać, dozbierać i kupić coś całkiem nowego
Tinder Napisano 25 Maja 2013 Autor Napisano 25 Maja 2013 Po co mam wymieniać kulki? One są dobre, nie mają wrzerów ani nic. Są gładkie. Tylko te konusy mają takie dość mocne porowatości. Na 99% one temu wszystkiemu były winne
BajkowiecxD Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 no ale koszt kulek to pare zloty a warto mimo ze ladnie wygladają
jasinski21444 Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Bajkowiec prosze nie pleć głupstw. Jeżeli powierchnia kulek jest bez wżerów i nie są kwadratowe to nie ma sensu ich wymieniać. Wymień konusy i tyle
BajkowiecxD Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 no tak bo mu zbankrutuje z tego powodu Ja wychodze z takiego zalozenia ze jesli cos robie i nie wyjdzie drogo to warto to zrobic najlepiej jak to jest mozliwe
jasinski21444 Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Tylko wytłumacz mi prosze co da tobie wymiana kulek które są w idealnym stanie na nowe kulki ?
BajkowiecxD Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 da to ze są nowe nie wiem moze to jakas fobia czy cos ale ja bym tak zrobil
jasinski21444 Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Da to że są nowe czyli co dokładnie ? Moim zdaniem nic , radze zabrać sie A zastanowienie a potem pisanie postów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.