kontooo2 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Podczas czyszczenia roweru zauważyłem taki oto defekt. Wydaje mi sie czy przewód jest nieszczelny ? Nałożyłem na klamkę gumkę i zostawię na jakiś czas zobaczmy czy będzie widać olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Standardowa wada nowych Shimano - przewód typu BH-90SB jest zbyt słabo zaprasowany na banjo. Rozwiązanie - wymiana przewodu na nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Hamulce są jeszcze na gwarancji, ta wada podlega gwarancji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Jakis czas temu zacisk mi wymienili teraz znowu przewód. Jakas masakra z tymi nowymi hamulcami. Pisze do sprzedawcy zobaczymy co odpisze. Dzięki za pomoc Andrew Jeszcze jedno pytanie, wysyłać im cały hamulec czy rozłączyć i wysłać sam przewód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 jeżeli kupowałeś kompletny hamulec to musisz odesłać kompletny hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Sklep twierdzi iz to nie podlega gwarancji, napisałem do shimano. Zobaczymy co z tego wyniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Nie daj się robić w balona. Taka wada oczywiście podlega reklamacji, bo kupiłeś szczelny układ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Hamulce "przejechały" jakieś 2 tys km wiec nie są nowe ale nigdzie ich nie uszkodziłem... Część wypowiedzi sprzedawcy poniżej, dzwoniłem do shimano. Skierowali mnie do swojego serwisu ale czekam na odp. "Co inego z przewodem, sprzedaż nastąpiła w sierpniu zeszłego roku więc jakby przewód był wadliwy to od razu by z niego ciekło i nie można było użytkować hamulca.Uszkodzenia przewodów powstało podczas użytkowania nie podlegają reklamacji." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 To jest standardowa wada fabryczna, właśnie ujawnia się po kilku tygodniach/miesiącach używania. Sklep nie ma nic do gadania. Oni mają odesłać hamulec bezpośrednio do Shimano i dopiero shimano może się wypowiedzieć w kwestii uznania lub nieuznania gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Co wiec proponujesz ? Musze sie z nimi dogadać żeby wysłali do shimano. Aktualnie nie chcą tego uczynić bo twierdza ze to moja wina. Mogę sam wysłać do serwisu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 nie, nie możesz. 226446191 Zadzwoń tutaj i powiedz jaki masz problem. Niech coś radzą. Podaj nam na forum nazwę tego syfnego sklepu żeby każdy mógł go ominąć szerokim łukiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 http://www.xtrabike.pl/ , czekam jeszcze na opinie shimano. Co do nr to pisałem również do nich, jezeli nie odp będę dzwonił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Szkoda, że to dopiero teraz się ujawniło bo do 6 miesięcy od sprzedaży obowiązuje domniemane, że towar był wadliwy od chwili wydania i to sprzedawca musi ci udowodnić że tak nie było. Pytanie jest kto jest gwarantem, sklep czy Shimano? Bo jeżeli sklep (bo towar z Niemiec itp.) to nie możesz wysłać bezpośrednio do Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 korzystam z hamulców shimano slx 675 na przewodach bs90 i nic sie nie dzieje na razie aczkolwiek na maortyzatorze w okolicach hamulca przedniego pojawia się po kilku jazdach drobny czarny pył a nie ujeżdżam jakoś mocno hamulców bo mieszkam w warszawie. Czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 u mnie też tak jest - klocki pylą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Teraz tylko miec nadzieje że mój się nie rozszczelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 A ja tak przy okazji zapytam: jakie korzyści są z połączenia banjo w porównaniu do zwykłego, takiego jak w Deorkach na przykład? Ze zwykłym połączeniem nigdy nie miałem problemów, a przewód BH90 w wersji z banjo jest sporo droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Nie wiem czym się różnią ale wiem ze nie mogłem innego połączenia tylko to podobno pasowało . Klamki xtr łączone z zaciskami slx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 korzyści ? Musisz kupić przewód z banjo bo nic innego nie pasuje Dla mnie najważniejsza jest możliwość ustawienia kąta wyjścia przewodu. W przypadku nietypowych ram ta cecha nabiera extremalnie ważnego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 http://www.xtrabike.pl/ umywa ręce, twierdzi ze to moja wina. Shimano milczy więc musiałem załatwić to sam. Wyciek był bardzo delikatny, zakleiłem klejem silikonowym. Od jakichś 2 tyg jak na razie wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Przewód od strony banjo skróć, załóż nowe banjo, skręć i odpowietrz układ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Aktualnie wszystko śmiga nic nie cieknie, hamuje elegancko. Został niesmak po zakupach w tym sklepie. 1000 zl wydane i więcej tam nie wrócę za takie podejście do sprawy. Co do rady to bardzo dziękuje będę pamiętał jak by coś było nie tak, specjalnie sobie zostawiłem dłuższe przewody więc będzie z czego skrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.