Skocz do zawartości

[ przewód ] Poci się ?

kontooo2

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu zacisk mi wymienili teraz znowu przewód. Jakas masakra z tymi nowymi hamulcami. Pisze do sprzedawcy zobaczymy co odpisze. Dzięki za pomoc Andrew

Jeszcze jedno pytanie, wysyłać im cały hamulec czy rozłączyć i wysłać sam przewód ? 

Hamulce "przejechały" jakieś 2 tys km wiec nie są nowe ale nigdzie ich nie uszkodziłem...

Część wypowiedzi sprzedawcy poniżej, dzwoniłem do shimano. Skierowali mnie do swojego serwisu ale czekam na odp.

"Co inego z przewodem, sprzedaż nastąpiła w sierpniu zeszłego roku więc jakby przewód był wadliwy to od razu by z niego ciekło i nie można było użytkować hamulca.
Uszkodzenia przewodów powstało podczas użytkowania nie podlegają reklamacji."

To jest standardowa wada fabryczna, właśnie ujawnia się po kilku tygodniach/miesiącach używania.

Sklep nie ma nic do gadania. Oni mają odesłać hamulec bezpośrednio do Shimano i dopiero shimano może się wypowiedzieć w kwestii uznania lub nieuznania gwarancji.

Szkoda, że to dopiero teraz się ujawniło bo do 6 miesięcy od sprzedaży obowiązuje domniemane, że towar był wadliwy od chwili wydania i to sprzedawca musi ci udowodnić że tak nie było.

Pytanie jest kto jest gwarantem, sklep czy Shimano? Bo jeżeli sklep (bo towar z Niemiec itp.) to nie możesz wysłać bezpośrednio do Shimano.

korzystam z hamulców shimano slx 675 na przewodach bs90 i nic sie nie dzieje na razie aczkolwiek na maortyzatorze w okolicach hamulca przedniego pojawia się po kilku jazdach drobny czarny pył a nie ujeżdżam jakoś mocno hamulców bo mieszkam w warszawie. Czy to normalne?

• Mod Team

A ja tak przy okazji zapytam: jakie korzyści są z połączenia banjo w porównaniu do zwykłego, takiego jak w Deorkach na przykład? Ze zwykłym połączeniem nigdy nie miałem problemów, a przewód BH90 w wersji z banjo jest sporo droższy.

• 3 tygodnie później...

Aktualnie wszystko śmiga nic nie cieknie, hamuje elegancko. Został niesmak po zakupach w tym sklepie. 1000 zl wydane i więcej tam nie wrócę za takie podejście do sprawy. Co do rady to bardzo dziękuje będę pamiętał jak by coś było nie tak, specjalnie sobie zostawiłem dłuższe przewody więc będzie z czego skrócić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...