Gangessior Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Cześć. Tym razem mam pytanie, czy znajdę jakiś sensowny kask rowerowy do ceny ok. 50 zł ? Jeśli tak, bardzo byłbym wdzięczny za wskazanie czegoś na aukcjach na allegro. Chciałbym NOWY kask, bo jakoś nie uśmiecha mi się jeżdzenie w przepoconym przez inną osobę kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarz16 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 sensowny kask i cena 50 zł trochę się gryzą z sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Takie rzeczy tylko w Lidlu. Dokładnie 49zł. Choć musiałbyś mieć sporo szczęścia, by jeszcze trafić na kaski. Niestety, kask swoje musi kosztować. Tanio to albo jakieś starsze kolekcje znanych producentów, albo niska półka w wydaniu B'Skin czy Authora. Ale to i tak co najmniej 80zł. I dopiero od 100zł w czymś już wreszcie można powybierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gangessior Napisano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Przed chwilą znalazłem kask w piwnicy, w stanie całkiem dobrym. Marki Authora, z tego co pamiętam to kosztował koło 120zł i był kupiony w 2005-2006 roku. Myślicie, że da się w nim jeszcze jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejdzor Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Przed chwilą znalazłem kask w piwnicy, w stanie całkiem dobrym. Marki Authora, z tego co pamiętam to kosztował koło 120zł i był kupiony w 2005-2006 roku. Myślicie, że da się w nim jeszcze jeździć? Jeżeli nie był zrobiony z utleniających się materiałów to chyba jak najbardziej da się jeździć . Patrz bardziej na to żeby go dobrze dopasować, a nie na jego rocznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Ostatnio w tesco widziałem fajne kaski rowerowe i cena 49zł. Waga niby 245 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gangessior Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Jeżeli nie był zrobiony z utleniających się materiałów to chyba jak najbardziej da się jeździć . Patrz bardziej na to żeby go dobrze dopasować, a nie na jego rocznik Bardziej mi chodziło o to, czy leżąc w wilgotnej piwnicy kask nie stracił swoich... walorów ochronnych . Jest całkiem dobrze dopasowany do mojej głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejdzor Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Bardziej mi chodziło o to, czy leżąc w wilgotnej piwnicy kask nie stracił swoich... walorów ochronnych . Jest całkiem dobrze dopasowany do mojej głowy. Wsumie zastanawiając się tak na spokojnie to kask to jest tworzywo sztuczne + styropian + połączenia. Styropian sam w sobie się utlenia przynajmniej ten budowlany jeżeli jest nie przykryty klejem być może ten w kasku też, na pewno promieniowanie UV tez na niego zle wplywa, tworzywo pod wplywem UV i temperatury tez na pewno sie starzeje. na pewno pot zle wplywa no i uszkodzenia mechaniczne. Gdzies mi sie obiło o uszy ze producenci zalecaja 5 lat. Teraz masz dylemat albo kupic nowy albo na wlasna odpowiedzialnośc ocenić samemu stan techniczny kasku, mozesz go nawet upuscic z 1m (chociaz wiadomo ze przy upadku zderzenia działają dużo większe siły!) zawsze to wyeliminuje całkowicie słabe połączenia i "zmeczony materiał". Jednoczesnie powinniśmy się zastanawiać czy rama na której jezdzimy tez jest bezpieczna... wkoncu aluminium tez moze sie zmeczyć... a oprocz ramy dochodzą opony, obręcze, kierownica i pewnie jeszcze kilka elementów wkoncu przy większej prędkości gdy zawiedzie jakikolwiek element moze to być groźne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Na allegro są kaski crivita, a jak nie to się wstrzymaj, bo za 50złt moim zdaniem to tylko te z Lidla są ok,jakość wykonania o wiele lepsza niż typowych chińczyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gangessior Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Już zdecydowałem - będe jeździł w tym starym authorze, jak uzbieram trochę więcej kasy to kupię coś porządnego. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu23 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Cześć. Tym razem mam pytanie, czy znajdę jakiś sensowny kask rowerowy do ceny ok. 50 zł ? Jeśli tak, bardzo byłbym wdzięczny za wskazanie czegoś na aukcjach na allegro. Chciałbym NOWY kask, bo jakoś nie uśmiecha mi się jeżdzenie w przepoconym przez inną osobę kasku http://lato.naxa.pl/kaski/model-bx1/model-bx1-b/ - Kask Rowerowy NAXA w przystępnej cenie. A osobiście polecam ten: http://lato.naxa.pl/kaski/model-bx3/model-bx3-b/ - wewnątrz jest siateczka odpinana, chroniąca przed robalami. Solidna konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Czy ktoś może coś powiedzieć o tych kaskach naxa? Zaciekawiły mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Co prawda mam motocyklowy ale nie polecam tej firmy, powłoka słaba, lakier(czy jak by to nazwać) po roku jeżdżenia zaczął złazić. W świecie kasków motocyklowych jest to coś podobnego-a raczej próbującego być odpowiednikiem w rowerowym świecie kasków z Lidla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu23 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Co prawda mam motocyklowy ale nie polecam tej firmy, powłoka słaba, lakier(czy jak by to nazwać) po roku jeżdżenia zaczął złazić. W świecie kasków motocyklowych jest to coś podobnego-a raczej próbującego być odpowiednikiem w rowerowym świecie kasków z Lidla. Do kasków rowerowych z Lidla.. hmm.. ciekawe. Kask z Lidla nie wiele się różnił od cedzaka za 5 zł W tym moim kasku z naxy nic nie jest malowane.. widać że całość jest integralna. Natomiast siatka jest wypinana. Nie wypowiadam się na temat motocyklowych z tej firmy, bo nie miałem styczności.. ale już nie raz widziałem z innych firm kaski motocyklowe i widać było też ubytki lakieru, myślę że to raczej się wiąże z samym użytkowaniem a nie wadą produktu. Jeśli chodzi o kask rowerowy to bardzo polecam, z resztą użytkują go roklarze z KKSW Kraków i bardzo sobie je chwalą w przeciwieństwie do droższych firm które używali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No napisalem do nich maila, jestem ciekaw co odpowiedzą.... Może teścik jakis sensowny ..... A nóż widelec coś więcej jak okaże się, że sensowny ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu23 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No napisalem do nich maila, jestem ciekaw co odpowiedzą.... Może teścik jakis sensowny ..... A nóż widelec coś więcej jak okaże się, że sensowny ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 http://allegro.pl/wyprzedaz-kask-rowerowy-mango-zelo-l-xl-zem107lxl-i3298024197.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 @bubu23 Spoko piszę tylko o swoich doświadczeniach z tą firmą. Może rowerowe są lepsze, motocyklowe też swoje kosztują(a wydając jakieś 200-250złt otrzymujemy niską półkę), również czekam na jakiś test co by potwierdziło że to ciekawa oferta. Co do Lidla to mam kask Giro Rift i porównując go do 2-3x tańszego Crivita miałem wrażenie, że przepłaciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiton Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Kaski z Lidla są bardzo spoko i cena w ramach jakie Cię interesują. Sam takiego używam i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.