tobo Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 W pracy leżą dwie sztuki XX i obie są zrypane - nowe, nie widziały kawałka terenu. R1 które miałem były najbardziej niezawodnymi i najdłużej przeze mnie używanymi tarczówkami. Na temat Magur jest mało opinii bo jest mało ich posiadaczy. Gdy na rynku kilkanaście lat temu pojawiły się tarczówki Magura była jednym z niewielu ich producentów, teraz konkurencja jest bardzo duża. A do tego od zawsze dystrybucja w Polsce była niezbyt szczęśliwie prowadzona. Na forum light bike na temat mt8 odpowiedziała mi jedna osoba, czyli niezbyt dużo informacji. Jeśli zdecydujesz się na nowe Shimano to wybieraj raczej model XTR trail, bo xc są trochę słabowite (podmieniłem tarcze na większe i klocki na metaliczne, a ani agresywnie nie jeżdżę ani dużo nie ważę), traili używa sporo osób w enduro i wypowiadają się bardzo pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 @@durnykot, gniazdo wyrobilo sie 'ot tak' do 5nm nawet nie doszedlem, choc dokrecalem torxami w scyzoryku park toola, ktory ewidentnie okazal sie zbyt twardy wzgledem srub, ktore w moim odczuciu sa z gownolitu, co ciekawe sytuacja tylko w 1 klamce, w 2 ani razu klucz nie objechal, byc moze wynikiem wczesniejszego zdarzenia i przesadnej uwagi jedno jest pewne - nie przekonasz mnie, ze sa wysokiej jakosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 A czemu nie bierzesz pod uwagę IMO najciekawszej propozycji XTR 985/988? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 27 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 jedno jest pewne - nie przekonasz mnie, ze sa wysokiej jakosci Przeca nie zamierzam... Sam kontestuję pomysł na śruby z amelinium z bardzo płytkimi łbami- pomysł poroniony tak jak śrubki EBT. Niemniej jednak ,jeśli chodzi o hamowanie, to chyba tylko XTRy Trail mogą się z nimi równać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 skoro XTRy trail mogą się z nimi równać to najlepiej brać XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Nie rozumiem tylko dlaczego avidy są w co drugim nowym rowerze skoro ich jakość jest tak nędzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Z jakością nie musi to mieć nic wspólnego, wystarczy, że dają dobre warunki sprzedaży na OEMy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Bo SRAM ma "dar cenowego przekonywania producentów rowerów" Obie firmy (te na S) mają równolegle produkty w różnych grupach, producent rowerów szuka komponentów, producenci części albo sami składają oferty albo są o to pytani. Przy zakupie setek tysięcy Cena Czyni Cuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 R1 które miałem były najbardziej niezawodnymi i najdłużej przeze mnie używanymi tarczówkami. Również jestem mega zadowolonym użytkownikiem. Hamowanie 1 palcem, a modulacja znakomita. Polecam do nich dodatkowo kool-stopy metaliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 A co myślicie o tym? Biżuteria czy konkretny sprzęt http://7anna.com.pl/oferta/nsbikes/item/904-stealth-race-evo-x2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Nie kombinuj, kup XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uuki Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 2i regulaminu Dokładnie tak. Od niecałych dwóch lat użytkuję hamulce XX z regulacją, i powiem tak - działanie jest ok, ale trawałość to jest TRAGEDIA! Mam je tylko w wyścigówce, którą jeżdżę praktycznie wyłącznie na wyścigi, normalne treningi katuję na drugim góralu. Pierwszy raz XX popsuł się po pierwszej przejażdżce, potem było tylko gorzej. Nie pamiętam już ile miałem awarii, aktualnie tył w ogóle nie działa a naprawa przekracza wartość zestawu. Klamka psuje się od samego patrzenia, nieużywana! Założyłem nawet temat w tej sprawie - w serwisie okazało się, że to nie powietrze w układzie, a klamka się zatarła bo płyn hamulcowy wchodzi w reakcję z magnezem! Paranoja za gruuubą kasę - przestrzegam! Znajomi jeżdżą na XT/XTR z ostatnich dwóch lat i są zachwyceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Nie kombinuj, kup XTR W takim razie będzie XTR mam jeszcze tylko dwa pytania: Którą wersje trail czy xc ( czym się różnia?)? Czy będą współpracowały z tarczami AVID XX które ma aktualnie założone w rowerze ( jak jest z grubością?)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Wersja XC nie ma servo-wave, które posiada wersja TRAIL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Xc to nie jest mocny hampel - opinia moja i dwóch użytkowników do tego. Parę znajomych osób używa traili nawet w ęduro i twierdzą że są żylety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Znalazłem jeszcze jakieś hamulce bengal hellix . Co to za wynalazek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 kup xtr ! na ten moment najlepsze hamulce na rynku w sensownej cenie, nie szukaj żadnych niszowych wynalazków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Dziwne że jeszcze nikt Ci nie doradził zamiast XX o które co chwile pytasz X0 trail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Pewnie dlatego, że jest jeszcze małe grono użytkowników. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.