Rulez Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Chromolić autora tematu , podtrzymuję, że niezłą konkurencją dla tej Meidy jest Rockrider 9.1
ostry2407 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 ehh, ja nie mówię że by nie chodził dobrze czy źle. Tylko że za tą cenę można mieć coś lepszego, lepszej marki z lepszymi pod zespołami. Chyba troszkę przesadzasz z tą Meridą. Jeśli chodzi o Meridę to produkują jedne z najlepszych ram. Pamiętaj, że rama to serce roweru a osprzęt zawsze można wymienić.
paszczaq Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Chromolić autora tematu , podtrzymuję, że niezłą konkurencją dla tej Meidy jest Rockrider 9.1 W zasadzie to całkiem całkiem ten Rockrider...a wiadomo kto robi dla nich ramy? Czy biorą z "katalogu" po prostu?
Rulez Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Ramy robią u siebie we Francji, a zawias virtualny z mimośrodowym łożyskiem to ich projekt (podobne rozwiązanie wprowadził teraz Ibis w Ripleyu)
dejtrejder Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Szczęście moje że zdrowy rozsądek i upór towarzyszą mi, bo inaczej bym wyjechał ze sklepu i nic nie udowodnił potem... Ale nie o tym. Serio w sklepie zdjąłeś opony i odkryłeś, że w środku jest stara połatana dętka? Aż taki dociekliwy jesteś?
Marcint96 Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Tak. pojechałem w serwisie i chciałem być przy regulowaniu wszystkiego i przygotowaniu do jazdy... Pewnie dostałem rower "testowy" bo kaseta też była lekko zjechana. Wierzcie czy nie ^^ nie znamy się, nie wiedzę powodu żeby kogoś celowo w błąd wprowadzać, czy oszukiwać, podawać fałszywe informacje...
Silver400 Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 No ale pytający chce rower ze skokiem 120-140, ty mu go odradzasz i wklejasz rower do DH. Gdy zwrócono Ci uwagę, dajesz linki do rowerów XC o 100mm skoku, które do tego nie są wcale lepsze od tej Meridy (już pomijam, że służą również do innych rzeczy). No weź się ogarnij. Ja np. wrzuce Bmx'a bo "Ja się opieram na swoim przykładzie. Pisałem wcześniej, że wiem że nie jest to to o co dokładnie chodziło autorowi." Pozdrawiam
przemokolarz Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 A może Giant Trance? Nie koniecznie musi być nowy. Sam z chęcią kupiłbym taką ramę, ale z dostępnością słabo.
szymi07 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam, również poluję na tą Meride, bardzo mi się podoba, jak tak kolego kupiłeś ją?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.