Skocz do zawartości

[rower] Merida One Twenty 300-D

baltek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jak jeździsz ? ile km robisz w sezonie, w jakich warunkach na jakich trasach ? do czego Ci potrzebny rower ?

Lubie skakac nie raz cześciej w lesie nie jeżdże zawodowo ale chcem mieć lepszy mocniej rower .

Napisano

Za 4,5k dostaniesz o wiele lepszy rower używany, wpisz sobie w allegro specialized albo w internecie i popatrz co Cię interesuje. na twoim miejscu nie kupował bym tej meridy ponieważ będzie to zwykłe przepłacenie. 

Napisano

A nowy jest pewny ??? Nie powiedział bym... Ja kupiłem nowy rower, to miał z przodu starą dętkę włożoną, klejoną 3 razy, kaseta była już lekko zużyta. 

Szczęście moje że zdrowy rozsądek i upór towarzyszą mi, bo inaczej bym wyjechał ze sklepu i nic nie udowodnił potem... Ale nie o tym.

najlepiej jak byś kupował rower z kimś kto się zna na tym, aby go przy sprzedawcy w serwisie jego rozebrać go, zobaczyć co i jak działa czy nie ma ukrytych wad. 

Napisano

Zdecydowanie lepszy. Ale odradzam zakupy na Tablica.pl, gumtree itd. Chyba że sam się udasz do sprzedającego i oglądniesz rower i zobaczysz czy się zgadza wszystko. 

Napisano

ehh, ja nie mówię że by nie chodził dobrze czy źle. Tylko że za tą cenę można mieć coś lepszego, lepszej marki z lepszymi pod zespołami. 

• Mod Team
Napisano

Marcint96- zamiast ciągle odradzać, wstaw jakąkolwiek propozycję. 

Autor niech się zastanowi, czy potrzebuje skoku na poziomie 120-140 mm.

Napisano

Może i nie wie, ale zaproponuj coś "lepszego" o skoku 120 - 140 mm, skoro tak łatwo przychodzi Ci dawanie "dobrych rad" :036:

zaproponuj :

za tą cenę można mieć coś lepszego, lepszej marki z lepszymi pod zespołami.

Napisano

Ciężko jest znaleźć coś takiego, z takim amorem jak ma ta Merida, bo ni to do MTB ni do FR,DH. 

Sam zauważyłem po fakcie już że mój rower to nie jest zbyt przemyślany zakup. kolega jeździ po lesie, lubi skakać to rower z jednym amorem mu się nie przyda. a na takim do dh to już można poszaleć.

• Mod Team
Napisano

Autor pytał o rowery o skoku 120-140 ,a Ty dajesz linki do rowerów DH? Czyżby brak zrozumienia tematu?

Wspomniana Merida powinna w zupełności wystarczyć do lekkich szaleństw po lesie. 

Napisano

No każdy ma swoje zdanie. Ja się opieram na swoim przykładzie. Pisałem wcześniej, że wiem że nie jest to to o co dokładnie chodziło autorowi.

Napisano

Nie wiem, głupa rżniesz czy jak, podaj kilka przykładów rowerów o skoku 120-140 mm, albo nie udzielaj "dobrych rad" :down:

PS

Np. pdał bym Rockridera 9.1 , tyle, że najbliższy Decathlon od Kielc dosyć daleko ...

• Mod Team
Napisano

Towarzystwo sie nie spina- towarzystwo po prostu woli czytać konkrety,a nie posty nie zawierajace treści.

Jesli polecasz Soula , to napisz dlaczego i odnieś się do roweru z tytułu tematu.

Prywatnie Kellysa bym nie kupił , bo to wątłe jest jak mokry makaron.

Napisano

Kellys Soul to ma być lepsza marka ? i w dodatku rower raczej do maratonów ... , jeśli nie masz za bardzo rozeznania w temacie rowerów, to nie udzielaj "dobrych rad" ...

Jeśli już ktoś udziela się na Forum to dobrze żeby miał rozeznanie w temacie, bo później wychodzą takie kwiatki jak twoje, lub inne bzdury o wypalaniu tarcz hamulcowych  :down:

Napisano

Panowie, wy tu się kłocicie a autor chyba sobie odpuścił... :P

Anyway, to kolejny post z cyklu "wklejam linka i mówcie czy to dobry rower..." a rower może być dobry do tego/tego i dla jednego użytkownika, a dla drugiego już nie...

Przydałoby się żeby autor określił zakres cenowy jaki chce przeznaczyć na zakup, do czego KONKRETNIE zamierza rower wykorzystać, czy czego od tego roweru oczekuje?

Pozdrowienia łagodzące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...