ernesto Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Wczoraj tylko 18km Plus wieczorne czyszczenie i smarowanie napedu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szprycha12 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Wypad rowerkiem na grzyby, niby tylko 10km w jedną stronę, ale nie jazda była dzisiaj głównym celem Grzybki oczywiście były, bo po ostatnim deszczu ich całkiem sporo wyrosło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 22 km, ale że czasu nie było to w 38 minut. Jak dla mnie to prędko, zwłaszcza, że było trochę pod górę w bilansie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Dzisiaj miałem czas tylko rano. Deszcz i potworny wiatr, więc znów pokręciłem na trenażerze - ok 1:20h głównie z niską kadencją i większym obciążeniem. Obejrzałem przy tym powtórkę z wyścigu wokół Wielkiej Brytanii - ostatniego londyńskiego etapu. Fajny ten finisz Cavendisha. Jutro ma być już ładnie, więc mam nadzieję, że rano wyskoczę na dłużej w plener. pozdr PS. któraś telewizja pokazuje w ogóle MŚ w kolarstwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Dziś tylko 21,55 km. Zdecydowana większość trasy po lesie w błocie i deszczu. Frajda jazdy po błocie niesamowita, tak jak chodzenie po kałużach dla sześciolatków Zaliczyłem też swoja pierwszą porządną glebę w tym sezonie. Podczas hamowania przesadziłem z siłą i tył mi się uślizgnął. Rower poszedł na lewo, a ja na prawo "szusowałem" po błocie. Całe szczęście, że nic sobie nie zrobiłem Po wyjechaniu z lasu podczas powrotu do domu wiatr dawał się też ostro we znaki. ... PS. któraś telewizja pokazuje w ogóle MŚ w kolarstwie? Kolego Parmenides MŚ w kolarstwie pokazuje Polsat. Teraz leci na Polsacie Sport. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 PS. któraś telewizja pokazuje w ogóle MŚ w kolarstwie? I na Eurosporcie zdaje mi się widziałam. Na wieczór po 3km kawałeczku jazdy - guma. Powrót spacerem i zmiana gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zrobiłem serwis : Piasty przód Formula Amortyzatora Spinner Aeris Zmieniłem klocki z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deadw00d Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zreanimowałem i "stuningowałem" hamulce mojego Hexagona - tarczówki Tektro IO. Zreanimowałem, bo klocki, choć sporo ich zostało, były jak szkło - przemyłem, wysuszyłem, przetarłem na papierze ściernym, znów przemyłem i wysuszyłem i... jak nowe "Stuningowałem" je przy okazji, bo fabryczne ułożenie linek, a w zasadzie pancerzy, przyprawiało o zawał głowy. O ile linki przerzutek prowadzone są elegancko, bez jakiegoś wielkiego szaleństwa i możliwie "gładko", o tyle linki hamulcowe z takimi garbami i nadmiarami, że aż dziw brał. Zawsze mnie to wkurzało, a nigdy nie było czasu, więc korzystając z niemocy (choroba), wziąłem w łapy nożyce do metalu i po godzince (nie ma to jak skręcone na amen śruby) hamulce działają o niebo lżej (w sensie - wymagają mniejszej siły, aby je aktywować) Z tyłu i z przodu ciachnąłem po jakieś 8cm, więc możecie wyobrazić sobie, jakimi łukami Kross te pancerze puścił (tylny - pod siodełkiem i przy samym hamulcu wielka pętla, a z przodu po prostu za dużo tego było)... Różnica na klamce jest kolosalna A, no i posłałem żonę po końcówki linki, bo przecież jakoś te ciachnięte trzeba było zakończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krokuss0 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Wycieczka po Starym Mieście Elbląga Jutro planuję dłuższą wycieczkę po okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Dziś było: regulacja przedniego hamulca w szosie+2,6 km jazdy testowej.Z rana jeszcze pstryknąłem kilkadziesiąt fotek swojego gianta.Tyle na dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Wczoraj regulacja przedniego hamulca, a dziś wymiana klocków w tylnym i regulacja tylnego (co jakby jest oczywiste). I jak codzień 36 km. do i z pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Wariacka jazda po górkach Wieliczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Kolego Parmenides MŚ w kolarstwie pokazuje Polsat. Teraz leci na Polsacie Sport. Dzięki. No to niestety d.u.p.a. I na Eurosporcie zdaje mi się widziałam. Niestety nie ma... A zauważyliście, że TVP nawet nie się nie zająknęli, że odbyła się Vuelta? Szczytem chyba był dzień, w którym TVP w wieczornych wiadomościach pokazywali trening jakiegoś najdroższego piłkarza, a nie pokazali zwycięzcy etapu Vuelty, kiedy rostrzygnął się wyścig. No dobra, w temacie: poranny trenażer 1h w tym intrewały (mój trenażer "ślizga się" przy dużym obciążeniu na zwykłej oponie (sh ultremo zx). A potem 32km w godzinę i piętnaście minut przy tym okrutnym wietrze. Mam dość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 20 km w ternie w ciężkich warunkach. Saguro już sobie nie radzą, ale co się dziwić. Bieżnika brakuje, a na takim podłożu nie dało się dziś chodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolzwer Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Wczoraj 37 km po leśnych szutrach i błocie - od pasa w dół cały brudny, ale wrażenia z jazdy bezcenne - może powinienem pomyśleć o góralu lub crosie. Dzisiaj pożyczonym Unibike'm Trawersem (bez licznika) około 50 km z przewagą leśnych ścieżek i piaszczystych dróg p.pożarowych. Wieczorkiem oba rowery czeka porządne czyszczenie i konserwacja napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Dzisiaj 33km plus do pracy i z pracy razem 45km dzisiaj wpadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Dziś machnięte 40,64 km. Dobrze, że nie padało. Natomiast wiatr dawał znać o sobie i chłodno było. Wysłane z Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 DYSTANS45.58 km CZAS TRWANIA2g:02m:00s ŚREDNIA PRĘKOŚĆ22.4 km/h KALORIE1268 kcal MIN WYSOKOŚĆ96 m MAX WYSOKOŚĆ278 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Dziś przed pracą 31,9km ze średnią 29,89km/h+2,39 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 A zauważyliście, że TVP nawet nie się nie zająknęli, że odbyła się Vuelta? Szczytem chyba był dzień, w którym TVP w wieczornych wiadomościach pokazywali trening jakiegoś najdroższego piłkarza, a nie pokazali zwycięzcy etapu Vuelty, kiedy rostrzygnął się wyścig. To jak TVP pokazuje sport to wiocha. Zwróćcie uwagę, że zdarza się, że z kolarskiego wyścigu czasem pokazują tylko kilka ZDJĘĆ. Nie mają nawet 10 sekund filmu z finiszu. Tylko niektórzy polscy piłkarze umieją w piłkę grać, ale kolarstwo to jak piszesz, jak na lekarstwo. A w temacie - dziś piękny jesienny dzień, więc wypuściłam się dalej jak dla mnie. 69 km i wygląda, że jestem w gazie - AV=28,9km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Do i z pracy, jak na razie, ale na świeżo dopompowanych oponkach (przez lato trochę zeszło ciśnienia) i na liczniku ze świeżo wymieniona baterią, no teraz to aż niemal świeci, tak wyraźny jest wyświetlacz hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Poranne 76 km. Chłodno - jak wyjeżdżałem po 7.00 rano było tylko 4 stopnie C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo23 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 A ja oddałem rower do serwisu na przegląd gwarancyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 41km - prawie sam asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 I jeszcze wieczorową porą dorzucone z młodym 8 km terenowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.