Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzinny serwis o suchym pysku, tak mnie rower pochłonął :voodoo: (tylko wodę mineralną popijałem)

Wymienione:

- klocki hamulcowe przód/tył

- linka przerzutki tylnej

- nowe koło (obręcz+wolnobieg+kaseta)

- nowy łańcuch

- nowy koszyk na bidon (chromowany na czarnej ramie, +100 pkt pr0 :teehee: )

Serwis:

- regulacja hamulców

- regulacja przerzutki tylnej

- czyszczenie

Wrażenia z jazdy testowej (23 km): :woot: :woot: :woot:

Dzisiaj z cyklu "Merida waleczna", czyli "poznaj Stachu po zapachu" ;) 49,38km (na Endo) w pod poznańskich lasach, w strasznym błocku po ostatnich deszczach taka mała przejażdżka po pracy ;) Do tego 2 gleby ;( Jedna przez panią na DDR z pieskiem na sznurko-smyczy (sznurek wkręcił mi się w pedały) a druga w lesie w mega kałuży, więc kąpiel już dziś z głowy  :teehee: Później szybka kąpiel - Meridy oczywiście ;) i czyszczenie całego napędu. A teraz już pora na moją kąpiel ;)

35 km na nowych oponkach ( Schwalbe Marathon Plus), 17,5 km z mega wiatrem w plecy i średnią 33 km/h, powrót z wiatrem w twarz i średnią 23 ;) Przy okazji naciągnąłem jakiś mięsień pod pośladkiem :/

35 km w ciężkim terenie. Było ostro, dużo wody, jeszcze więcej błota, podłoże z skalne (wapień i piaskowiec) do tego masa bukowych liści. Po prostu raj do uślizgów i katorga na podjazdach, zwłaszcza w miejscach z korzeniami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...