Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kółko Targanice, Przełęczy Kocierska, Tresna, Góra Żar, Porąbka, Przełęcz Targanicka. A potem jeszcze z synem i żoną 15 km - młody był bardzo zmęczony - podjazd ok 3-4% przez ok. 8km... Ale dał radę.

Napisano

Dziś ok. 35 km. Przez ostatnie 10 km w deszczu i gradzie, w tym ok. 5 km przez las w sporym błocie. Rower przybrał na masie pewnie troszkę... :-)

Wysłane z mojej Xperii Arc S za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Montaż pedałów, koszyków, pompki i podsiodłówki. Regulacja bloków.

A na deser 22.5km ze średnią 22.3km/h. Wszystko na rozruszanie, po tygodniu nad morzem bez roweru.

Napisano

Dzisiaj tylko do pracy i z pracy 6km. Rekreacji nie było gdyż pogoda pokrzyżowała plany:(

Wysłane z mojego GT-N8010 za pomocą Tapatalk 4

Napisano

114.53 km

Czas trwania

5g:22m:10s

Średnia prękość

21.3 km/h

Max prędkość

67.9 km/h

Kalorie

3414 kcal

Min wysokość

142 m

Max wysokość

321 m

Łącznie w górę

1924 m

Łącznie w dół

1872 m

Napisano

Trochę po mieście by kupić plecak, na działeczkę i powrót... przyszło mi do głowy by izolacja opleść trochę linki hamulca, przerzutek i licznika w miejscu gdzie się mogą o siebie ocierać, może to nie zaszkodzi?  I dopompowanko opon w rowerze młodego, niestety jakaś awaria, po napompowaniu tyłu wentyl - ten duży, nie pamiętam jak go zwą - samochodowy?!, nie zadziałał, znaczy zaczęło uchodzić powietrze, nie zatrzymywał go, podzióbałem trochę ten wystający w środku dzyndzel i jakby w końcu załapało. Jutro szykujemy sie na sporą przejażdżkę, wiadomo, sklepy pozamykane, myślicie, ze będą z nim jeszcze problemy? Można w domowy sposób bez części to naprawić? 

Napisano

3km na mieście, odkurzenie roweru, szejk i smarowanie łańcucha, sklejenie i ponowna instalacja pękniętego dzień wcześniej przedniego odblasku, 14km rekreacyjnie. Dotychczas łańcuch szejkowałem w odtłuszczaczu finish line'a, jednakże dzisiaj testowo dołożyłem dodatkowe szejkowanie w benzynie ekstrakcyjnej i dopóki nie zużyje odtłuszczacza, to będę stosował taką metodę, gdyż efekt o wiele lepszy. 

Napisano

Niestety, kolejny dzień bez mojego roweru  :confused: No ale cóż, brak haka do tylnej przerzutki TREK'a w całym Rzeszowie to już lekka przesada... muszę czekać na przesyłkę, czyli kolejny tydzień ze względu na najbliższe święto. Czyżby  zapowiadały się wakacje bez dwóch kółek?

Napisano

właściwie to wczoraj ale co tam :D
-szejk i smarowanie łańcucha
-serwis amora
-walka ze sterami
-obniżenie mostka
-czyszczenie roweru na sucho
-regulacja tylnej przerzutki

i 20km :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...