Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyjechałem na Równice w przerwie wycieczki z rodzicami (to znaczy oni sobie pili sok w knajpie a ja wyjeżdżałem) i mało się nie zagotowałem. Łącznie wyszło ponad 41 km i 700m podjazdu. Średnia zerowa bo z rodzicami ;)

Z resztą wczoraj byłem na Kotarzu i było jeszcze gorzej. To nie jest pogoda do pedałowania ostrych podjazdów

Napisano

ok 30 km jazdy, a wcześniej czyszczenie regulacji wysokości mostka i łączenia z kierownicą. Dzięki za pomoc w zlokalizowaniu problemu dla użytkownika @Keke :)

Napisano

Wczoraj wykręciłem m520 do serwisu, więc z rana wkręciłem stare platformy, potem 14 km praca, po pracy skończyłem serwis i po zamontowaniu śmignąłem 51km. Luzy zredukowane, póki co kręcą się elegancko. Wzięło mnie na serwis po tym jak zaczął mi lewy poskrzypywać od czasu do czasu, jednak po serwisie co ciekawe, się nie zmieniło, toteż albo to but albo ramię korby(skrzypi tylko przy naciskaniu i to tak jak mówię sporadycznie). BTW czy wie ktoś może co to za smar który oryginalnie tam stosują ? siwy kolor i specyficzny zapach mnie zaciekawiły, ja zastosowałem ŁT-4S2, zobaczymy ile pochodzą. 

Napisano

Wreszcie odkryłem co skrzypi w okolicy suportu przy większych obciążeniach - trzeba było dokręcić miski suportu. A już kupiłem zapasowe łożyska...

Napisano

54.5 km rowerkiem + 8 km pchajac go... Wolnogieb sie rozlecial w drobny mak...:( Widocznie podczas serwisu za slabo nakretka byla dokrecona jednak wydalalo mi sie ze mocniej juz nie mozna... Jutro bedzie trzeba pojechac po nowy.

Napisano

Sprint na równym - 30,85 km...średnia 29,1 km/h ... temp start 33*C, powrót 28,1*C... Zaskakująco dobrze mi się jechało jak na takie warunki....

Napisano

serwis zacisku hamulcowego - hope mono mini

Nie było łatwo - przez 10 lat nikt do niego nie zagladał, przez co tłoczki przestały ruszać jak kiedyś. Ku mojemu zaskoczeniu, tłoczki i uszczelki sa w idealnym stanie, przyczyna przestania ruszania się dobrze tłoczków były wyschnięte uszczelki. 

PS. korek do hope odkręciłem odwracajac klucz do bębenka od M333  :) obeszło się bez zarysowań.

zapomniałem dodać, że już nie skrzypi i nie chodzi skokowo.

Napisano

Do pracy 3,61 km z pracy 2,66 km. Po południu w ramach rekreacji 50,56 km;)

Wysyłane z mojego GT-N8010 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...