Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

W planach było 100 - 112 km (teren, gównie "dziury"), wyszło 64 km w tempie powyżej 21 km/h. Widząc nadciągający front burzowy oraz las piorunów, skręciłem z zaplanowanej trasy do domu. Dosłownie 40 sek. w deszczu byłem całkowicie przemoczony, po tych 40 sekundach było mi już obojętne gdzie i po czym jadę, byle do domu. Dzięki temu miałem prysznic i myjnię za free :) Dosłownie cały z błota byłem. Nic, zobaczymy co jutro. Dziś jeszcze pójdę pobiegać;) 

No cóż, jedynie 40 km się udało przejechać po terenie. Burza zmusiła mnie do wcześniejszego powrotu. Na szczęście zanim się rozpadało na dobre, zdążyłem odwiedzić karchera w celu wydobycia roweru spod warstwy błota :) Za chwilę idę zmieniać łańcuch i serwisować amortyzator.

33.47km z średnią 26.15km/h wyjechałem suchy, po 10km zaczeło lać , po 20s byłem cały mokry i generalnie było mi wszystko jedno byle do domu, przy 20 kilometrze zaczął padać grad i. burza.

Pozdrawiam motocykliste któremu pożyczałem imbusy na zakręcie w kierunku Chynowy przy drodze nr 11

dzis bieda. 20 km po Mazowieckim Parku Krajobrazowym., jaram sie na razie nowym nabytkiem Ghostem 8000 SE .. no i ladnie odpicowalem stary rowerek  - jutro zmienia wlasciciela...szkoda go .. troche nim nakrecilem.

20 km po mieście w celu kurierskim na crossie - wspaniałe 10 km w słońcu i z wiatrem w plecy i powrotne nieco mniej przyjemne 10 km pod wiatr i w deszczu. Łącznie 58 min jazdy bez szczególnego zmęczenia. "Trenowanie" na 20 kg mieszczuchu z obciążeniem daje niezłe efekty ;)

Z rowerowych rzeczy to dziś poszedłem  po pracy do rowerowego kupić zamiennik na moją złamaną sztycę, ale się okazało że nie ma rozmiaru :/ Więc jutro poszukiwań ciąg dalszy, bo dziś już za późno było i sklepy pozamykane. Sobie by człowiek pojeździł, a nie może. Zawsze największa chęć jest kiedy nie można ;)

Dzisiaj wziąłem sobie dzień wolny od szkoły, to troszkę popracowałem.

Zamieniłem opony, bo od 150km jeździłem w kierunku niezgodnym z zaznaczonym przez producenta.

Zamieniłem klocki hamulcowe przód-tył, bo z tyłu było więcej, a hamuje głównie przednim.

Kręcąc szkolny projekt 30km po mieście ze średnią 16km/h.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...