Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ehlo,

Poprawka po wczorajszym: 40 km, Trójmiejski Park Krajobrazowy zaliczony. Miłe panie ("do trzech razy sztuka" ;-)) pozdrawiam. :-)

Napisano

Dzisiaj sie zapuscilem na dalsza przejazdzke. ok 40 km [ trzeba licznik nabyc ]. Przy jezdzie wyszla delikatna usterka mianowicie pojawil sie luz na supporcie. trzeba bedzie nareperowac ;)

Napisano

Koledzy wy jeżdzicie codziennie tyle km tzn. 30, 50, 60? Jakie macie prędkości, bo ja na przykład jak jade taką trasą Częstochowa-Janów-Św. Anna to tak 20-25km, nie chce za dużo cisnąć n pedały bo nogi bolą potem. Ale jeśli już jade to zwykle używam przełożeń 2/4, i 2/6 bo 5 nie wchodzi bo już zużyta. Wy jakich używacie na prostych odcinkach ?

Napisano

26km (19 rekreacyjnie po mieście, 7 praca). Licho, powinienem poza pracą wykręcić z 50, potem będę żałował jak zima przyjdzie ; >

Zima tez mozna jezdzic chociaz troche . Ja jezdze caly rok do roboty na rowerze . Dzisiaj 25 km po lesie nakrecone
Napisano

To chyba po szosie kolarzówką ;p:D

Jakieś 80 km do Tuczna i z powrotem. :)

Rower MTB z mojego garażu z detkami 440g w dodatku pod średni wiatr ale wyciągłem sie na rowerze "we wszystkie strony " i jakoś poszło http://www.navime.pl/trasa/173072/2013-07-24+16%3A28

A dziś 30.082km ze średnią 29.9km/h wg licznika bo gps siada w niektórych momentach http://www.navime.pl/trasa/173070/2013-07-25+16%3A59

Napisano

Koledzy wy jeżdzicie codziennie tyle km tzn. 30, 50, 60? Jakie macie prędkości, bo ja na przykład jak jade taką trasą Częstochowa-Janów-Św. Anna to tak 20-25km, nie chce za dużo cisnąć n pedały bo nogi bolą potem. Ale jeśli już jade to zwykle używam przełożeń 2/4, i 2/6 bo 5 nie wchodzi bo już zużyta. Wy jakich używacie na prostych odcinkach ?

Zalezy jaka predkosc ja robie codziennie z 60km i MTB z rocket ronami gladziutkimi przelozenia mam 3-5, 3-6 przy predkosci 30km/h ale to tylko przez pierwsze 15km potem zwalniam do 25 :) Przerzutka 5 sie zuzyla? Idz do serwisu na nastawienie jej a jak masz kaske to kupuj manetki, kasete i naped Alivio, goraco polecam za nie duza kaske :)

Napisano

Dzisiaj w sumie 35 km razem do i powrót z pracy. Przy okazji przypadkowo przetestowalem nosie 500, bo dopadła mnie burza i wracałem przez las. Nawet przy lekkiej szarówce ładnie oświetlała korzenie i dziury. Niestety efekt jazdy jest taki, że wczoraj umyty rowerek znowu wymaga porządnego mycia i smarowania, bo kupa piachu w napędzie :/

Sent with HTC & Taptalk 2

Napisano

Na mtb z garażu :

Asfalt 28-40km/h 3-5.....6,7

Teren 24-30km/h 2-7 2-6 3-5 3-6

Tak codziennie 30-60km + wekkendy 60-150km . W tygodniu jeden dzień lub czasem dwa przerwy

Napisano

Zakup podkoszulki na rower z takiej fajnej siateczki i szybkie 10 km do miasta na zakupy :)

Edit: Przyszla tylnia lampka Sigmy. Moc swiecenia diod bardzo mocna.

Napisano

Zalezy jaka predkosc ja robie codziennie z 60km i MTB z rocket ronami gladziutkimi przelozenia mam 3-5, 3-6 przy predkosci 30km/h ale to tylko przez pierwsze 15km potem zwalniam do 25 :) Przerzutka 5 sie zuzyla? Idz do serwisu na nastawienie jej a jak masz kaske to kupuj manetki, kasete i naped Alivio, goraco polecam za nie duza kaske :)

No właśnie ja mam starego górala który ma 20 lat i pare rzeczy wymieniłem hamulce tył i łańcuch z wolnobiegiem który jest mocno zużyty, i ostatnio licznik dokupiłem to w ciągu 2 tyg. przejechałem 350 km. Ale zaczynam dopiero przygodę z kolarstwem, mam w planach kupno Kross Level A2 na początek wystarczy żeby nabrać lepszej kondycji :) i potem jakiejś Szosówki :) Bo lubie jeżdzić po szosie. :) najgorzej na podjazdach się męczę bo nie wiem jaka jest dobra technika, zwykle się rozpędzam przed górką 2-4, potem zmieniam na inne przełożenie np, 2-2 i jakoś wjeżdżam ale ciężko jest. I właśnie mam tu pytanie do ekspertów jako pokonać takie większe wzniesienia przykład : Biskupice, bo tam jest spory podjazd, i oprócz ćwiczeń co jeść lub jaka dieta żeby się wzmocnić, żeby być silniejszym i w nogach i wydalnościowo ?

Napisano

Dzisiaj 19.5km po mieście za pierdołami do roweru z kolegą, średnia 22km/h. Nadymałem przednie koło, pomogłem mu z linkami i pancerzami.

Napisano

Chciałem dzisiaj odpocząć, więc wybrałem się z małżonką przed jej pracą na krótki 24-kilometrowy spacer. Starałem się trzymać tempo szybsze, niż to, do którego jest przyzwyczajona, w myśl powiedzenia: "quid te non necaverit, certe confirmabit". Pięknie sobie radziła:)

Napisano

mam w planach kupno Kross Level A2 na początek wystarczy żeby nabrać lepszej kondycji

Sam posiadam, rower rewelacyjny na Alivio. Bardzo wygodny :)

I właśnie mam tu pytanie do ekspertów jako pokonać takie większe wzniesienia

Niewielki rozped zeby sily starczylo potem i stopniowo zmniejszenie przerzutek i probowanie utrzymanie predkosci czyli jak sie wjezdza to 3-4 potem 3-3 potem 2-3 potem 2-2 i probojesz tak jechac sobie caly czas :) Pamietaj ze kondycja tez sie liczy a na stromsze gorki takie prawie pionowe to 1-2 lub 2-1.

i oprócz ćwiczeń co jeść lub jaka dieta żeby się wzmocnić

Jajka, woda nie slodkie napoje i miesko gotowane :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...