Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

30 km, średnia 25 km/h i magiczna prędkość 45 km/h na prostej drodze. Zgrzałem się jak nie wiem. Pewnie machnąłbym więcej, ale pogoda była niepewna. A co się okazało? Słońce do końca dnia hehe 

Napisano

Kranczi, ile już trenujesz? Problem w tym, że średnią 32 km/h na mtb na dystansie 120 km to robi ktoś kto już trenuje sporo czasu. Mówiąc sporo mam na myśli SPORO. A to 42 km/h to nie wiem skąd ci się wzięło, z czasu i drogi wychodzi ciut ponad 32 km/h. A przy maksymalnej prędkości 45 to szczerze wątpię, żebyś miał to 32 km/h. Coś ci się ewidentnie pomyliło, chciałbym to widzieć zapisane na czymś ala endomondo. 

Przykłądowo ja po prostej asfaltowej przy dobrych warunkach (nieprzeszkadzający wiatr) jeżdże 32-36 km/h, z górki to nieraz i powyżej 60 km/h i za nic nie wyjdzie średnia 32 km/h. I to na dystansie 60 km. Ostatnio udało mi się zrobić średnią 30,3 km/h ale przeważnie zatrzymuje się na ~30 km/h. 

Ja zauważyłem że żeby z średniej 27km/h podwyższyć na 30km/h to już trzeba solidnie popindalać, bo mimo tego że na prostej nie schodze poniżej 30km/h, niektóre "górki" łykam też nie schodząc poniżej 30km/h, to średnia robi się na poziomie 26-27 :P

żeby nie było offtopa, do pracy i z powrotem - 40km :)

Napisano

U mnie 26km po ciemnych drogach. Specjalnie czekałem aż się ściemni żeby z solarforcem pojeździć :)

I jak wrażenia? :)

60 km pyklo :)

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Ja zauważyłem że żeby z średniej 27km/h podwyższyć na 30km/h to już trzeba solidnie popindalać, bo mimo tego że na prostej nie schodze poniżej 30km/h, niektóre "górki" łykam też nie schodząc poniżej 30km/h, to średnia robi się na poziomie 26-27 :P

żeby nie było offtopa, do pracy i z powrotem - 40km :)

Ogólnie jak już wskoczyć na średnie powyżej 28,5 na mtb to robi się trudno żeby przebijać ;) 

Napisano

Kranczi, ile już trenujesz? Problem w tym, że średnią 32 km/h na mtb na dystansie 120 km to robi ktoś kto już trenuje sporo czasu. Mówiąc sporo mam na myśli SPORO. A to 42 km/h to nie wiem skąd ci się wzięło, z czasu i drogi wychodzi ciut ponad 32 km/h. A przy maksymalnej prędkości 45 to szczerze wątpię, żebyś miał to 32 km/h. Coś ci się ewidentnie pomyliło, chciałbym to widzieć zapisane na czymś ala endomondo. 

Przykłądowo ja po prostej asfaltowej przy dobrych warunkach (nieprzeszkadzający wiatr) jeżdże 32-36 km/h, z górki to nieraz i powyżej 60 km/h i za nic nie wyjdzie średnia 32 km/h. I to na dystansie 60 km. Ostatnio udało mi się zrobić średnią 30,3 km/h ale przeważnie zatrzymuje się na ~30 km/h. 

Jak już napisałem wyżej, pomyliłem się i średnia to 32km/h nie 42.

Trenuję 2 lata. 45km/h zrobiłem z górki na Szczęsliwicach w Warszawie

jechałem prawie 4 godziny z przerwą na "dwójkę" :D

Mam nadzieję że na wszystkie wąty odpowiedziałem.

Pozdrawiam :)

Napisano

56km/h na prostej za Fordem Transitem przez niecałą minutę :D Jak by jechał szybciej, to dałbym radę pewnie, bo czułem jeszcze zapas :)

Napisano

Umyłem rower i buty po niedzielnej jeździe w błocie. Rzeczywiście SPD nie sprawdzają się za bardzo w błocie. Źle nie jest co prawda, ale trzeba się namęczyć. Trening czyni mistrza jak to mówią. 

Napisano

Slawomir90, dnia 14 Lip 2013 - 23:00, napisał: U mnie 26km po ciemnych drogach. Specjalnie czekałem aż się ściemni żeby z solarforcem pojeździć I jak wrażenia? 60 km pyklo Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Solarforca mam już od jakiegoś czasu i co mogę o nim powiedzieć to że daje mocne światło. Na nieoświetloną szosę, las i inne ciemne tereny jest prawie idealna. Prawie ponieważ na ostrzejszych zakrętach brakuje trochę światła no i wolałbym żeby środkowy najmocniejszy promień trochę bardziej rozkładał się na szerokość. Zrobiłem do niej prototypową osłonkę co by bardziej na drogę świeciło a mniej na ludzi/pojazdy znad przeciwka, a sprawdzałem sam i powiadam - wali po oczach. Nie mam jej w sumie nic do zarzucenia poza tym że ten obłyśnik mógłby być większy no i to że potrzebuje obiegu powietrza bo grzeje się. 

A dzisiaj 60km wykręcone :) 

Napisano

Wczoraj już dojechałem na Hel i tramwajem wodnym do Gdyni. Mieliśmy przejechać wybrzeże w 8 dni żeby się większość poobijać ale jednak poszło w 5. Jechałem z plecakiem 25l na bagażniku, tylko potrzebne rzeczy, pranie robiliśmy wieczorem. Kumpel jechał na fullu z marketu za 350, który dostała jego siostra kilka lat temu. Rower się sypał, ale pokazał, że jak się chce, to można :P.

1 dzień 93 km

2 dzień 97 km

3 dzień 111 km

4 dzień 108 km

5 dzień 73 km

W sumie 482 km.

W końcu dzisiaj idę w Gdyni na plażę wyrównać rowerową opaleniznę.

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Napisano

Wczoraj już dojechałem na Hel i tramwajem wodnym do Gdyni. Mieliśmy przejechać wybrzeże w 8 dni żeby się większość poobijać ale jednak poszło w 5. Jechałem z plecakiem 25l na bagażniku, tylko potrzebne rzeczy, pranie robiliśmy wieczorem. Kumpel jechał na fullu z marketu za 350, który dostała jego siostra kilka lat temu. Rower się sypał, ale pokazał, że jak się chce, to można :P.

1 dzień 93 km

2 dzień 97 km

3 dzień 111 km

4 dzień 108 km

5 dzień 73 km

W sumie 482 km.

Ladny dystans . Na kazdym rowerze da sie jezdzic jak sie jazde lubi nawet na singlu . Pozdrawiam
Napisano

53 km, średnia 27,5 km/h. Jestem zadowolony, chociaż niestety na parę dni koniec dobrego :( Karpacz na spontanie od jutra. No chyba, że uda się tam czymś pośmigać, bo niestety brak możliwości zabrania swojego maleństwa

Napisano

Dzisiaj 102 km. Bardzo silny wiatr - ok. 20km/h, a nad Wisłą pewnie dużo więcej. Skatowałem się jakbym pierwszy raz wsiadł na rower. Ostatnie 20km toczyłem się do domu. Średnia wyszła 26,1 km/h.

Smalldg - ładny tur. Wypocznij.

Pozdr

PS a teraz oglądam czasówkę na TdF.

Napisano

1 dzień 93 km

2 dzień 97 km

3 dzień 111 km

4 dzień 108 km

5 dzień 73 km

W sumie 482 km.

Ja podobny dystans miałem około 470km. Z sakwami.

1. dzień  - 70,18km

2. dzień - 79,72km

3. dzień - 64,42km

4. dzień - 96,91km  

5. dzień - 101.08km

6. dzień - 42,24km (HEL) + 3,81km (Gdańsk port > starówka > dworzec)

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...