Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

rzeczone 22km (razem 342) a poza tym zalamka :(

poniedzialek : 20km - spokojnie

wtorek: 21km z czego powrotne ok 11km na prawie max - 37km przez las no i niestety z zatykaniem bólowym 

jutro kolejny raz taki sam wyjazd mi się szykuję - może się nie ugotuje :P póki co 380km

Uczyłam się jeździć bez trzymanki :D Ale to normalne, że kierownicę ściąga w lewo?

Jeżeli masz prosto ustawioną kierownicę, to ściąga Ciebie na lewą stronę tylko dlatego, że nie utrzymujesz równowagi. Musisz po prostu balansować ciałem.

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Wcześniej bez problemu mogłem jechać i skręcać bez trzymania kiery. Teraz albo mam coś ze sterami albo przednim kołem lub może mostek krzywo przykręcony, że od razu mnie na bok zrzuca..dziwne. A co do rowerowania to wczoraj 60 km w tym upale

Dzisiaj z rana szukałem nowych asfaltów. Nie jest łatwo znaleźć dzisiaj dobrego. 40km w poszukiwaniu. Ze skutkiem pozytywnym.

Założyłem też nową sztycę 3t doric team i mostek 3t arx team, wyczyściłem rower szosowy i nasmarowałem jego łańcuch.

Teraz to trzeba jeździć tylko rano. Próbowałem pod wieczór i za gorąco. Rano jest ideał. Jutro wybywam o 6.00. Dobranoc.

Dziś trasa jak wczoraj, całkiem piaszczysta przeprawa i w dodatku w wyższej temp. w cieniu 30 C, a że jechałem w pełnym słońcu....

Co do jazdy bez trzymanki, ostatnio nie mam okazji poćwiczyć... ale pamiętam, że na początku mojej nowej przygody z rowerem, po kilku latach przerwy, też mnie nosiło... ale z czasem można wyczuć balans ;)... 

Ale nadal zazdroszczę długiej jazdy na tylnym kole, czy tylko taki staruszek jak ja, jeszcze się nauczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...