Skocz do zawartości

[sonda]Które przerzutki lepsze.

f16128

Które przerzutki lepsze  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Lepsze przerzutki to:

• Alivio
      18
    • Deore
      24

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Sprzęt bardzo podobnej klasy, poważniejszych różnic właściwie nie ma. Przy wyborze kierowałbym się chyba tylko ceną. Pewnie wolałbym Deore, ale jakby Alivio było sporo tańsze to brałbym bez wahania.

Trudno powiedziec , bo na Deorce nie smigalem . Alivke mam od tego sezonu , ma ponad 700 km i jeszcze jej nie regulowalem :D Sprawuje sie dobrze , podobnie jak clay naped Alivio , ktory posiadam .

Bylo wiele narzekan na deore . Ja mam vki deore , ale to z nimi nie bylo problemów z tego co wiem :(

Moze 06 zostalo poprawione ?

Zagłosowałem na alivio ,bo stosunek cena-jakosć jest lepszy niż Deore.Używałem tylnej i przedniej alivio 05 działałają przecyzyjnie i bezproblemowo. Chyba cała grupa alivio to porządne części. :(

P.S Korbę alivio 05 też mam i nie narzekam :D

a czy to nie jest tak ze ( jesli nie to prosze mnie nie karcic :P ) alivio jest takie mniej wytrzymale niz deore?

Gdzies czytalem ze Deore poleca sie ludziom ktorzy mocno uzywaja swoj sprzet czyli skoki DH itp

Sam osobiscie sie nie wypowiem poniewaznie mam zdania i nie posiadam na razie zadnej z tych czesci ( procz V-lek i klamek ktore spisua sie jak dla mnie swietnie) moze niedlugo sie to zmieni bo chce wymienic korbe:)

Podobno deore pracuje lepiej pod wiekszym obciążeniem niż alivio. Sam mam deore a na alivio nie było mi dane jeździć jak na razie wiec nie mam porównania. Deorka sprawuje sie dobrze,m tylko bije po ramie. Waga ta sama, 300g. Cena... I tu zaczyna sie problem bo róznica ceny pomiedzy alivio a deore waha sie od 50zł do 1zł (nie wiem jak to jest z modelami 2006);) W pierwszym wypadku brałbym alivio no ale w drugim to jednak deore jest klase wyżej a 1zł to żadna róznica w cenie.

mi się nawet Acera jak dotąd świetnie sprawuje (choć pewnie zaraz powiecie, że to chłam totalny), a co dopiero by było z Alivio :)

Za to na przód kupiłem właśnie Alivio, różnica w cenie do Deore jakieś 30zł, nie sądze, że w przypadku przedniej przerzutki warto by było dopłacać.

deore. jezdzilem zarowno na deore starym i nowym oraz alivio wiec mam porownanie. wedlug mnie deorka ma nieco lepsze dzialanie, ale moze to tylko takie moje subiektywne odczucie. ladniej tez wyglada:D ale roznica w cenie jest troche duza w porownaniu do alivio, przezutki sie tak nie roznia strasznie zeby tyle doplacac do deorki. jesli chodzi o przednie przezutki to alivio bardzo mnie zawiodla, jesli chodzi o prace i kiedy przesiadlem sie na deore poczulem roznice w dzialaniu.

jesli chodzi o przednie przezutki to alivio bardzo mnie zawiodla, jesli chodzi o prace i kiedy przesiadlem sie na deore poczulem roznice w dzialaniu.

uhh to teraz mnie nastraszyłeś - właśnie czekam na paczuszkę z nową Alivio FD-M410 M6 2006 na przód. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak piszesz. Co dokładnie działo się z Twoją?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...