Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 1606 L- Problem z podświetlaniem

marcinek1992

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Niedawno kupiłem licznik sigmy z aukcji:
http://allegro.pl/licznik-rowerowy-sigma-1606-l-uzywany-najtaniej-i3233522134.html

Dostałem go ale dopiero niedawno zauważyłem że nie działa podświetlanie licznika.(Set+Reset)

A to nie było na aukcji napisane.

Tak więc czy mógłbym go zwrócić dlatego że nic nie było na aukcji o tym napisane?

Wczoraj zadzwoniłem do pana z aukcji i pytam czy bateria była nowa on mówi że tak co bardzo mnie zdziwiło bo po 2 tygodniach prawie nie używany licznik by tak szybko baterie wyładował?

Czekam na odpowiedz z waszej strony.

Pozdrawiam

Marcin

Napisano

Kupiłeś zepsuty/wadliwy licznik. Żądaj zwrotu pieniędzy. Bateria w mojej Sigmie 1609 ma już dwa lata i przebieg blisko 10k km.

Napisano

Dla pewności możesz kupić jakąś nową baterie i sprawdzić czy dobrze działa. Może faktycznie licznik długo leżał i się bateria rozładowała?

Podświetlenie ma to do siebie, że ciągnie dużo prądu. Licznik może dobrze działać, wszystko ładnie wyświetlać, a podświetlenie już nie zadziała jak jest słaba bateria (wtedy reszta cyferek tak jakby delikatnie przygasa).

Btw, brat miał taki licznik Sigmy, chyba model 1006,który dosłownie po 2 tygodniach zjadał baterię :)

Oczywiście poszedł na gwarancję i bez problemu wymienili.

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Napisano

Kupiłeś zepsuty/wadliwy licznik. Żądaj zwrotu pieniędzy. Bateria w mojej Sigmie 1609 ma już dwa lata i przebieg blisko 10k km.

Jest to żaden argument, bo w mojej 1609 wytrzymała rok i 4k km.

Napisano

no niestety chyba musze mu ją odesłać gdyż niestety nowa bateria też szybko się rozładowuje.

Rozumiem, że chociaż trochę po włożeniu nowej baterii działa podświetlenie?

Jak tak szybko pada bateria to bez wahania reklamuj licznik. Jest to wada jak nic.

Napisano

Rozumiem, że chociaż trochę po włożeniu nowej baterii działa podświetlenie?

Jak tak szybko pada bateria to bez wahania reklamuj licznik. Jest to wada jak nic.

Po włożeniu nowej baterii niestety też nie działa.

Zwracam Licznik Sprzedawcy.

Dzięki za pomoc.

Napisano

Jest to żaden argument, bo w mojej 1609 wytrzymała rok i 4k km.

Jest, bo bateria wciąż trzyma. Nawet w makro-licznikach baterie potrafiły mi trzymać ponad 3 lata (leżakowania), a mowa o dwóch tygodniach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...