Skocz do zawartości

[Kłodzko i okolice] Wspólne jeżdżenie

waglik22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Inne miasta mają, czemu my nie. ;)

Byłby ktoś chętny na jakieś wspólne wypady rowerowe? czasami nudno już jeździć samemu, w grupie raźniej, a Kotlina ładna sprawa.

Napisano

Ja też chętnie się przyłącze ale mogę dopiero w lipcu/sierpniu. Do Kłodzka bym miał ok. 20 km ale to żaden problem. A do jazdy super terenów w tych okolicach nie brakuje :D

Wysłane z mojego GT-S5660

Napisano

Ja mam rower crossowy opony 700/42c i w średnio kamienistym terenie też daje radę ale głównie jeżdżę po utwardzonych drogach do kłodzka mam 20 minut jazdy rowerem . 

czekam na poprawę pogody bo to co teraz mamy to jakiś koszmar

• 2 tygodnie później...
Napisano

ostatnio same asfalty , Polanica , Radków , Karłów , Kudowa i Zieleniec , Międzygórze  , Broumov , ogólnie cała kotlina kłodzka a ostanio coraz głębiej do Czech  . A jak będzie bardziej sucho tzn przeschną lasy to wybieram się znów na śnieżnik z Kłodzka . Mam niewyrównane rachunki z pewnym podjazdem :)   na czarną górę jest takie wzniesienie asfaltowy kawałek (400-500 metrów długości) przed tą betonową częścią co się wjeżdża pod sam nadajnik .

Napisano

Zadam trochę głupie pytanie ale też w tym roku wybieram się na Śnieżnik. Da się tam w ogóle wjechać rowerem? Bo z moich informacji wynika że do schroniska można podjechać a potem więcej wnoszenia niż jazdy. No ale dawno bylem, może się coś zmieniło :D

Napisano

To ja mam podobne trasy..Jestem z Gminy Radków..Czechy mamy dosyć mocno zjeżdżone aż do Skalnego Miasta..Góry Stołowe i Sowie katuje MTB

Góry Sowie,Walim-Bielawa i tamte rejony asfaltami też sie bujam..

Po Czarnej Górze też śmigałem.

W tym roku też Planuje Śnieżnik i Śnieżke:) (tu pewnie opcja na 2/3 dni chyba ze dojazd autem to w jeden) jak by ktos chciał pojechac na snieżke na kołach z 2 noclegami ,zapraszam

Mariusz

ps w niedziele byłem na Sowie,zabawa przednia:)

Napisano

W sumie na Śnieżkę też bym mógł się wybrać. W tym roku mam w planach przełęcz okraj, karkonoska i modre sedlo. To i Śnieżkę można dodać :D

Napisano

:D snieznik to moja ulubiona "gorka", praktycznie zawsze pokonywana od strony czech, bo od tamtej strony mozna najblizej szczytu podjechac, Dla Cb 19Kornel93 mam taka informacje ze - nie, na sam szczyt nie da sie wyjechac, od jakiegos czasu mieszkam w Dusznikach i zaczynam poznawac tutejsze trasy ale interesuje mnie jazda poza wylaczeniem drog asfaltowych, natomiast czechy to raj dla roweru, nie trzeba komentowac :P :P !!! 

Napisano

:D snieznik to moja ulubiona "gorka", praktycznie zawsze pokonywana od strony czech, bo od tamtej strony mozna najblizej szczytu podjechac, Dla Cb 19Kornel93 mam taka informacje ze - nie, na sam szczyt nie da sie wyjechac, od jakiegos czasu mieszkam w Dusznikach i zaczynam poznawac tutejsze trasy ale interesuje mnie jazda poza wylaczeniem drog asfaltowych, natomiast czechy to raj dla roweru, nie trzeba komentowac :P :P !!! 

Ahoj. Podpinam się pod temat. Samemu smutno i źle. Ja zwiedzam okolice Radkowa, Srebrnej Góry, Bielawy. Ostatnio byłam w Polnicy. Chciałabym wyskoczyć do Czech do Bromova. Na ogół robię około 50-60 km. Mam całkiem niezłe tempo (jak na dziewczynę :)

Chętnych ( tylko nie malkotentów ;-) do wspólnego kręcenia serdecznie zapraszam!

Napisano

To chyba czas się ustawić na jakaś wycieczkę bo na razie tylko chętni się zgłaszają. Ale to dobrze, jak dla mnie to im więcej tym lepiej :D

Napisano

prognozy na najbliższe dni mało optymistyczne, ale od czwartku ma się robić pogoda prorowerowa, więc jak najbardziej jestem za.

na początek proponuje jakąś lajtową trasę, tak na rozpoznanie :)

Napisano

Jutro jadę z kumplem na rychlebskie o 10 z Kłodzka. Chętnych, którzy mają urlop lub wakacje zapraszam.

Pomysł bardzo spontaniczny - urodził się dzisiaj :).

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja bym z chęcią gdzieś dalej pojechał ale 2 tygodnie temu miałem asfaltowe spotkanie III-go stopnia a jako że nie miałem żadnego ochraniacza to się nieźle podrapałem 

dopiero od wczoraj jeżdżę tylko jeszcze mnie pobolewa lewa stopa 

aha i na dłuższe wypady czas mam tylko w niedziele 

a może w tą niedziele ktoś był by chętny zajechać w okolice śnieżnika 

lub inne propozycje 

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Raczej zamarło, a wakacje co dla niektórych. Jestem z okolic Nowej Rudy, mianowicie Srebrna Góra. Ktoś chętny, to pisać pw.

Witam serdecznie.

Udało mi się w Kłodzku zorganizować grupę do której okazjonalnie dołączają się rowerzyści spędzający czas w naszej kotlinie. Jeździmy amatorsko i rekreacyjnie, preferujemy leśne drogi, nie unikamy terenu. Opisy naszych ostatnich wyjazdów znajdziecie na moim blogu http://ryjek.bikestats.pl/c,30328,BS-club.html

24 sierpnia 2013 organizujemy wycieczkę zielonym szlakiem rowerowym MTB wokół Głuszycy. Z Kłodzka jedziemy szynobusem do Głuszycy Górnej, tam o 7.30 spotykamy się z grupą jadącą ze Świdnicy. Powrót do Kłodzka późnym wieczorem lub szynobusem. Zapraszamy wszystkich chętnych.

ryjek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...