Skocz do zawartości

[dętki] uciekające ciśnienie z kółek

pajomcek001

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powiem szczerze, że nie mam pojęcia, czy to jest w rowerach normalne, w aucie jeżdżę na niższych ciśnieniach, więc nie mam porównania.

Swoje kółka w rowerze pompuję na ciśnienie ok 3,5 bara, a po dwóch dniach mam tylko 2 bary. Szczerze powiedziawszy nie sprawdziłem jeszcze, czy nie ucieka szybciej, napompowałem przed chwilą, rano zobaczę jak będzie, choć to może nie to samo, bo jeździć nie będę.

Czy takie uciekanie powietrza to jest normalna sprawa, czy też można mu jakoś zaradzić?

Napisano

Dętki są zwykłem, czy jakieś lajtowane?

Jak zwykłe, to pewnie sparciały i puszczają lub mają mikrodziurki; jeżeli lejtowane to norma.

Napisano

Dokładnie, nie jest to normalne. Jak jeździłem na Maxxisach Flyweight to ciśnienie po tygodniu spadało może o 0,5 bara z początkowych 3 barów. Sprawdź czy nie masz jakichś małych dziur, jak nie znajdziesz a sytuacja będzie się powtarzać wymień dętkę.

Inna sprawa, że obecnie mam taki problem z klejoną dętka Maxxisa Ultralight, że po zamontowaniu w oponie po 24 h mam flaka, a po wyjęciu i napompowaniu dosyć mocno poza oponą powietrze trzyma już drugi tydzień. Upierdliwa ta dętka, bo nie mogę dziury zlokalizować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...