krecikox Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Witam . Otóż chciałbym poskładać rower MTB do Dirtu. Z uwzględnieniem na szerokie opony, lekką ramę z tylnim amorkiem, dobre widelce, wytrzymałe klocki i przednia zwykla zebatke a tylnia 3-4 przerzutek. Najlepiej było gdybyście jeszcze dali mi mozliwie najtansze i najlepsze hamulce, siodło i inne potrzebne akcesoria. Super by było gdy byście znaleźli ramę do malowania . Nie które części mogą być używane. Cena ok. 1500-1700 zł. Jestem w tym zielony więc się nie znam na różnych nazwach, więc jak coś jest źle to prosze o poprawke Nie wiem czy to dobry dział ale nie mogłem znaleźć innego .
panSocjolog Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Zmień nazwę tematu, bo nie wiem czy jest sens żebym coś pisał OK - generalnie dwie podstawowe rzeczy - w dircie stosuje się sztywne ramy, czasami nawet bez amortyzowanego widelca. Co do przerzutek - rowery do dirtu zwykle są ich pozbawione, no i złożenie kasety 3-4 zębatkami byłoby dość kłopotliwe. Rama chociażby taka http://allegro.pl/rama-duncon-pussy-dirt-yellow-void-okazja-i3249241345.html (nie ma mocowania przerzutki). Co do hampli - porządne mechaniczne tarcze typu avid bb5, bb7, i w sumie tylni wystarczy.
redbull1 Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 w tej cenie to kupisz przyzwoity już rower na średnich częściach
krecikox Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 nie moglibyscie jakos nazwy czesci podac ? bo chcialbym zlozyc przed wakacjami, bo tor robimy z kumplami ^^ ja jestem kompletnie zielony w tym temacie. moze nie chodzi mi o rower do dirtu. kumpel mi powiedzial ze do dirtu. ja bym chcial z amorami to skakania ;D i lekka rama tak jak w temacie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.