mmiksa Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 CIekawi mnie skąd różnica wagowa obu modeli - Viper 15kg, Zethos 13kg. Oficjalna odpowiedź Unibike, że ten drugi ma lżejsze komponenty i nie ma mostka regulowanego i sztycy amortyzowanej. Ale czy aby na pewno? Zethos ma jeszcze hamulce hydrauliczne, które są cięższe z natury... Oraz czy ktoś mi powie. Często podaje się wagę bez pedałów. Czy w tym wypadku też tak jest?
Fenthin Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Z tego co widzę, różnica w samych widelcach to około 500g. Na sztywnej sztycy niewielkim kosztem można urwać 200-250g. Podobnie na stałym mostku. I już praktycznie kilogram w dół. Dorzuć do tego inne korby, kasety, obręcze, opony... ziarnko do ziarnka. Natomiast czy będzie to pełne 2kg? Niekoniecznie.
ktotek Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 CIekawi mnie skąd różnica wagowa obu modeli - Viper 15kg, Zethos 13kg Pozwolę sobie podpiąć pod temat, ten Zethos trochę mnie zainteresował, jest pytanie na ile ta deklarowana waga jest zgodna z rzeczywistością. Producent podaje bardzo lakoniczne informacje, nie napisano nawet jakiego rozmiaru dotyczy ta waga. Jeżeli ktoś ma Zethosa i elektroniczną wagę z haczykiem to bardzo proszę o zważenie podając rozmiar. 13.00kg byłoby nieźle, tym bardziej, że jest pewien potencjał do małego odchudzenia. Jeszcze jedno - czy dobrze widzę, że te ramy nie mają otworów na bidon w rurze podsiodłowej?
FigoiFago Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Zważyłem rower na wadze łazienkowej. Wyszło 14 kg. przy rozmiarze razy 19" Nadmienię, że mam zamontowane: licznik Sigma BC 1200, lampkę Mactronic Bike Scream, lampkę tylną Cateye i pełne błotniki Orion.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.