Skocz do zawartości

[Hamulec rolkowy] Nie działa po zamontontowaniu

LarryPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie po raz pierwszy. Po wymianie przebitej dętki i zamontowaniu koła, coś stało sie z hamulcem, przy hamowaniu coś zaczyna strzelać, a sam mechanizm zaczyna sie poruszać osiowo i odpychać koło od siebie wydając przy tym trzaski, wygląda mi to tak jakby coś nie zaskoczyło po zamontowaniu. Dodatkowo mechanizm Nexus 8 też nie do końca działa prawidłowo i nie zaskakuje czasem na odpowiednie przełożenie  :whistling: Ma ktoś jakiś pomysł, czy raczej kierować się do serwisu?img0469fn.jpg

W sprawie biegów sprawdź czy linka jest dobrze poprowadzona. Po zabawach z kołem też miewam problemy i to właśnie linka jest przyczyną, bo nie układa się tak jak trzeba. Najczęściej pomaga mi przelecenie do 8, jakby nie chciała wchodzić, to trzeba jednak pomóc lince inaczej.

Jeżeli to nie to, to wrzuć na 4 i sprawdź czy znaczniki się zgrywają (takie kolorowe kreski na mechanizmie zmieniającym biegi). W razie potrzeby popraw naciągnięcie linki.

Hamulec sprawdź czy jest dobrze założony i dokręcony. Może poluzowała się nakrętka i hamulec jest źle osadzony na wielowypuście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...