wojto79 Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Witam, do tej pory jeździłem na sztywnym rowerze, ale chyba zdecyduję zię na amortyzator i mam pytanie, ponieważ rower musi wisieć pionowo (inaczej nie ma na niego miejsca). Do tej pory wieszałem go za przednie koło, czy nie zabiję amortyzatora wieszając rower za przednie koło? Czy lepiej zrobić przemeblowanie i wieszać za tylne? Pozdrawiam. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 to ja może wyprzedzę moda - BRAK ZAWIASU W TEMACIE Jeżeli nie zabijasz amortyzatora obciążając go swoją wagą, to obciążając go wagą samego roweru nic mu się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ja wieszam swojego fula z Rebą za przednie koło i nic się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 24 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Musisz obserwować czy amor nie bedzie sie pocił olejem na uszczelkach kurzowych, bo olej bedzie do nich spływal w takim położeniu. Jeśli nic się nie będzie działo to wręcz na dobre mu wyjdzie bo będziesz miał dobrze nasmarowane gąbeczki pod uszczelkami. Ja wieszam za tylne koło akurat bo mam miejsce ale tu znowu jest ryzyko zapowietrzania hamulców, na razie (od roku) nic się nie dzieje złego. Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojto79 Napisano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dzięki za odpowiedzi i dirobienie zawiasu:) To mój pierwszy temat tutaj z kolejnymi się poprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.