Skocz do zawartości

[Rower 1700 zł] Hercules Somo Jump - ocena wyboru

HerculesSomoJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wczoraj kupiłem Hercules Somo Jump za 1700 zł

Zamierzałem kupić Cube LTD CLS za 1700 (po znizkach i złota karta ) jednak okazało się ze w tym roku wsadzili mu plastikowe manetki i do tego brzydkie oraz że złota karta nie działa z rowerami przecenionymi (ten Cube z 2100 do 1890 wiec sporo!)

Wiec Koles mi polecił tego Hercules'a Somo(niby z 2000 do 1700zł) i w końcu go wziąłem , i teraz się zastanawiam czy to dobry wybór  ? Czy jednak sporo przepłaciłem , bo rowerek wizualnie bardzo mi odpowiada i dobrze śmiga :)

Ewentualnie wymieniać coś w nim czy nie ma takiej potrzeby ? np. Hamulce XLC na Shimano  Acera/Alivio?

Ogólnie jest Amatorem w tych kwestiach dlatego pytam o jakieś wskazówki itp. 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Powiedzmy, że zapłaciłeś normalną cenę bo mi miesiąc temu bez targowania za tyle proponowali i musze powiedzieć, że pozytywnie mnie zaskoczył, a całkiem niedawno  za 1350 widziałem ale jak zwykle pech bo rama zdecydowanie za wielka

rowerek wizualnie bardzo mi odpowiada i dobrze śmiga

skoro tak to już nie ma czego żałować, mimo, że sprzedawca chyba chciał cię odwieść od zakupu Cuba abyś się na Somo zdecydował. A z cenami to wiadomo że im bliżej końca sezonu tym taniej. O O wymianie hamulców ( np na jakiegoś Avaida SD SL,) możesz pomyśleć jeśli stwierdzisz,ze te łapią za duże luzy a jeździsz agresywniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...