Rajen Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam Serdecznie, Aktualnie rozglądam się za rowerem, jednakże zanim ostatecznie zdecyduję jaki typ roweru kupię, to chciałbym przejechać się rowerem szosowym, ponieważ nigdy nie miałem takiej okazji. Znacie może jakieś sklepy na terenie 3miasta (najlepiej Gdańska) które oferują taką możliwość ? PS. Wiem, że firma Kross obecnie prowadzi akcję testowania ich rowerów, jednakże mam daleko do najbliższego punktu, dlatego jeżeli jest możliwość zrobienia tego gdzieś bliżej, to chętnie skorzystam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajen Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Znacie może chociaż jakieś firmy, które generalnie oferują możliwość jazdy próbnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Firmy to może za daleko powiedziane ale każdy renomowany sklep pozwoli ci sie przymierzyć do roweru. Jasne, jest, że dopiero po przejechaniu 100 km jesteś stwierdzić, że to jest to ale myślę, ze jazda dookoła sklepu nakieruje cię na odpowiedni model. Póżniej możesz już tylko manewrować ustawieniem siodełka i ustawieniem kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajen Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Dziękuję za odpowiedź - no właśnie, ale jak wygląda ta jazda próbna? Daję im swój dowód osobisty i dają mi na krótko pojeździć? Tak jak piszesz, raczej dopiero dłuższa przejżdzka może dać większy obraz na temat specyfiki danego typu toweru. Ja ogólnie zastanawiam się pomiędzy crossem a szosowym rowerem. Z racji tego zapisałem się na test szosówki firmy Kross. Otrzymam rower do testów na 2 h. Jednakże liczyłem na to, że będę mógł potestować rower gdzieś blisko mojego miejsca zamieszkania, bo na ten test muszę się wybrać ponad 50 km od mojego miejsca zamieszkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Niestety ale nie jestem wstanie udzielić pytań aż tak precyzyjnych. W Bikemanie koło mojego domu obcy przed przejażdżką próbną zostawiają dowód jednak owa przejażdżka nie trwa dalej niż po lokalnym parkingu. Wątpliwe jest aby ktoś cię wypuścił na 50 km trasę gdyż podczas takiej trasy różne rzeczy mogą się wydarzyć nie mówiąc już o zużyciu niektórych elementów. Ale cóż....może się mylę i ktoś korzystał z długodystansowej jazdy próbnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajen Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Dziękuję ponownie za zainteresowanie tematem - czyli dobrze, że się zapisałem na jazdę próbną firmy Kross. Wprawdzie daleko ode mnie, ale jest to jedyna szansa na dosyć dokładne poznanie specyfiki roweru szosowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 3miasto dużo pewnie tam sklepów jest, a najlepiej po prostu przejść się i zapytać ewentualnie zadzwonić. Niektóre sklepy mają coś takiego jak wypożyczalnia rowerów, ale tutaj zazwyczaj jest jeden model na typ, tak więc pewnie będzie szosa w rozmiarze L. Rowery które są w sprzedaży normalnie to jak wyżej zostało wspomniane po parkingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Na Śląsku Twomark ma testówki Specializeda.Wpłacasz polowę wartości roweru i płacisz za godzinę lub dobę wypożyczenia.Może masz gdzieś w pobliżu dealera Speca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 W warszawskim Airbike jest podobnie z testowaniem Speców (przy zakupie roweru odliczają kasę za wypożyczenie), więc warto sprawdzić trójmiejskich dilerów Speca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Poza tym akurat szosowy rower to dość łatwo przetestujesz - asfalt masz wszędzie. Gorzej jak się chce potestować coś np. do enduro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajen Napisano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Dzięki za zainteresowanie tematem. Znalazłem niedaleko siebie delaera specializeda i napisałem do nich e-mail - zobaczymy co odpiszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.