Skocz do zawartości

[suport] same problemy...

Kamill

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój sprzęt to Mongoose Rockadile LEX, kupiony w zimie 2 lata temu. Przejechałem na nim ponad 3000km. Rowerek spisuje się świetnie (oprócz opon - Hutchinson Mosquito, które zdarły się po jednym sezonie...), ale mam od samego początku problem z suportem (a raczej suportami...). Fabryczny suport trzymał się dobrze... do czasu. Zaczęły się pojawiać luzy i skrzypiał okropnie :\ Pojechałem do serwisu - wymienili bez problemu na nowy, na gwarancji. I znowu się zaczęło... suport się posypał. I znowu do serwisu... Miałem wybór: albo czekam 2 tygodnie na to, żeby mi wstawili znowu jakiś śmieć, albo kupić nowy. Oczywiście zdecydowałem się kupić nowy :P Facet polecił mi Shimano Accent (czy jakoś tak :) ), za 90zł. Podobno nie miał mi już sprawiać prolemów... Kilka dni temu zauważyłem, że suport przy przyspieszaniu trzeszczy co jakiś czas. Wczoraj byłem na rowerze i poprostu skrzypiał! I to o dziwo tylko jak naciskam mocniej na lewy pedał... :) Nie wiem co robić teraz :\ Czy jechać znowu do serwisu i czekać te 2 tygodnie na nowy suport czy kupić jeszcze jeden...

Jakieś propozycje? Może źle 'użytkuję' rower? Nie skaczę jakoś extremalnie, ale czasami lubię sobie podskoczyć kawałek :)

pzdr

Moim zdaniem odkrecaja sie miski.. jak na moje oko dokrecic suport bedzie wystarczyło. A najlepiej wyjąc, wyczyscic gwinty (w ramie i suporcie). nasmarowac i wsadzic i skrecic mocno. Tez tak mialem ze swoim suportem i teraz dziala miodzio. (innym faktem jest ze gne wysztskie suporty :razz: )

Tez mi sie wydaje odkrec korby odkrec miski ( tylok jesli masz otwarty suport uwazaj na kuleczki ale raczej masz zamkniety:) ) wyczysc gwinty na miskach i w ramie coby piasku nie bylo nasmaruj skrec mocno przykrec mocno korby.powinno pomoc

Pozdro

W Authorze Kinetic'u też mam ten problem. Wkład wymieniłem na taki z łożyskami igiełkowymi, bo fabryczny się posypał ale skrzypienie po krótkim czasie się pojawiło. Może odrobinę mniejsze ale dalej jest i cholera mnie bierze. Rama cro-moly.

Długo nie pisałem, bo nie miałem czasu do serwisu podjechać, a samemu wolę nie kombinować przy suporcie :D

Więc tak, byłem w serwisie, facet przejechał kawałek na rowerze i stwierdził, że trzeba... podkręcić miski :D Czyli mieliście rację :)

Jutro zaprowadzę sprzęt i po odebraniu napiszę czy wszystko gra.

---

pzdr

Tylko, że u mnie miski już są na tyle ile się da przykręcone.

Dziś sobie posmarowałem końcówki ośki suportu tam gdzie się korbę wkłada. Mam nadzieję, że to wystarczy bo za bardzo nie chce mi się suportu wykręcać i smarować...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...