Skocz do zawartości

[Amortyzator] Marzocchi Dirt Jumper I 2004 serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam amortyzator Marzocchi dirt jumper z roku 2004.( http://www.marzocchi.com/template/detailProdotti.asp?LN=UK&idIU=2464&idC=1592&IdFolder=113&idMY=2456&uf=TR&IdOggetto=2648 )  Amortyzator zaczyna cieżko chodzić więc chciałbym przeprowadzic mu serwis, lecz nie umiem znaleźć żadnego poradnika czy filmiku na YT opisujacego ten właśnie model. Moze ktos wie gdzie taki schemat lub filmik się znajduje, lub jaki inny amortyzator marzocchi ma na tyle podobną budowe że można się nim wzorować. Mam również pytanie czy jesli przetre tłumiki ze starego smaru, mam nanieść nowy bezposrednio na nie, czy dopiero przed montazem lagów/spreżyn zalewa się go jakimś olejem? Kolejnym pytaniem jest kwestia oleju który trzeba wlac w ten amortyzator oraz czy zmieniając gestość zmieni się znacznie charakterystyka jego pracy? Przeszukałem część internetu i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania, wiec bardzo proszę o pomoc.

P.S. Na stronce jest również podana możliwość zwiekszenia skoku do 130mm z fabrycznych 110mm. Jak to zrobić ;) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...