Skocz do zawartości

[licznik] sigma 1200 do jakiej wartości mierzy prędkość?

tigerr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

rozważam zakup licznika sigma sport bc base 1200 np. takiego http://allegro.pl/licznik-rowerowy-sigma-sport-bc-base-1200-i3265266663.html na jednej z aukcji przeczytałem że mierzy prędkość max do 50km/h co powiem szczerze mnie nieco zaskoczyło...

Jestem przekonany do tej marki bo mam sigme 5000 i jestem z niej zadowolony, ale szukam jakiegoś licznika który zapamięta prędkość maksymalną.

Napisano

Nie wiem kto takie rzeczy wypisuje.

Osobiście posiadam ten licznik i u mnie co prawda z górki ale pokazuje max prędkość 65,71 km/h

Napisano

Bzdura jakaś, że do 50 km/h, przecież przeciętny rowerzysta "zamykałby" licznik na każdej przejażdżce po asfalcie... Ja sobie nie wyobrażam :sweat:

Najpewniej ma zakres do 99,9 km/h standardowo...

Napisano

moja stara sigma pokazała kiedyś prędkość grubo ponad 100 km/h, ale nie w trasie, tylko w trakcie zabawy linką bez izolacji

Napisano

licznik właśnie do mnie dotarł, już wiem skąd taka informacja u sprzedającego, po prostu na obrazku przedstawiającym funkcje licznika, max prędkość ma znaczek 50 :D

20130524107.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

to raczej informacja, że max speed jest jedną z podstawowych funkcji, btw, czy osiągając avg speed masz taką pozycję jak na rysuknu ?? ;)

Napisano

to raczej informacja, że max speed jest jedną z podstawowych funkcji, btw, czy osiągając avg speed masz taką pozycję jak na rysuknu ?? ;)

ja o tym wiem, nie wiedziała sprzedawczyni oferująca licznik na allegro ;)

Napisano

hej Panowie mam w/w licznik (sigma 1200) i chciałem zamontować go na nowym KANDS 1300 Energy ale tego sie nie da!!!! Odległość max miedzy czujnikiem w kole a na widełkach wynosi 5mm podczas gdy faktycznie jest ok 1-1,5 cm  ;/

jak to zrobic????

Napisano

Przesunąć sensor i magnes niżej - do środka piasty, lub jak jeszcze mało, to podkładka pod sensor

ale czy mozna tak sensor przesuwac do woli?  przeciez ustawienie jest sensora jest przy samej feldze - tak fabrycznie napisane w instrukcji

Napisano

Licznik opiera się pomiarze ilości obrotów koła, więc jak go zamontujesz, tak by magnes tylko podawał impuls na sensor to jest OK.

Rzecz jasna nie na samej piaście, tylko ciut wyzej ;)

Napisano

ale czy mozna tak sensor przesuwac do woli?  przeciez ustawienie jest sensora jest przy samej feldze 

Ludzkość zmierza w bardzo złym kierunku. Co za różnica czy sensor będzie wyżej, czy niżej? Obrót, to obrót. Czy wentyl wykonuje w tym samym momencie więcej obrotów niż piasta?

Napisano

ale czy mozna tak sensor przesuwac do woli?  przeciez ustawienie jest sensora jest przy samej feldze - tak fabrycznie napisane w instrukcji

Ktoś wyżej napisał, że ludzkość zmierza w złym kierunku. 

Z przykrością stwierdzam, iż faktycznie źle się dzieje. 

Jakiś czas temu byłem świadkiem rozmowy dwóch osób na niedużej siłowni. Główkowali między sobą (spierając się przy tym) czy trudniej będzie wycisnąć sztangę o tej samej wadze, ale z krążkami ułożonymi w innej kolejności (Nie mylić z różnym rozmieszczeniem na obu stronach gryfu).

Dodam, że nie byli to jacyś ogromni/ łysi itd, ale młode chłopaki w wieku ok. 20 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...