Skocz do zawartości

[licznik] Folia poliwęglanowa

wojtaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy używacie folii ochronnych na licznik, są gdzieś w takim rozmiarze? Mam Sigmę 1609 jeszcze z orginalną folijką pod którą są jednak bąbelki i wypadaloby ją zdjąć. Lecz wtedy się porysuje. Teoretycznie można kupic taką na telefon ale nie wiem czy przycięta amatorsko będzie się dobrze prezentować...

Napisano

Kup taką pod telefon i dotniesz sobie sam. Wyjdzie tanio i ładnie

Pytanie tylko, po co??? Sam uzytkuje licznik sigmy co prawda nie taki, bo 1009 i nie raz dostalem po pysku przez krzaki i pare gleb tez bylo i zadnych rys tam nie widze :icon_wink: , no chyba ze autor jest wyjatkowym pedantem ale to juz inna bajka...sorry ale wg mnie kolejny bzdurny temat.

Napisano

Autor zadał pytanie, dostał odpowiedź.

Niektórzy np, ściągają licznik, gdy wchodzą do sklepu, czy coś w tym stylu. Włożysz go do kieszeni z kluczami i już masz ryski. Powodów może być tysiąc.

Napisano

Autor zadał pytanie, dostał odpowiedź.

Niektórzy np, ściągają licznik, gdy wchodzą do sklepu, czy coś w tym stylu. Włożysz go do kieszeni z kluczami i już masz ryski. Powodów może być tysiąc.

Tak też robię, zawsze go zabieram ze sobą że nie mieć niespodzianki. I tam gdzie nie ma folii widać już ryski, nie chcę go doprowadzić do stanu poprzednika.

Ale skoro bzdurny temat to przepraszam... już ni nie mówię, jednak dziękuję za odpowiedź.

Napisano

Przy wartości licznika w granicach 100zł szkoda zachodu.

Masz rację. Przecież głupotą byłoby wydać 12zł na folię, która starczy na kilka sezonów. Lepiej nowy licznik co sezon, albo śmigać z porysowanym.

Myślałeś już o kandydowaniu do sejmu?

Napisano

Nie ma sensu. Jeżeli będziesz intensywnie eksploatować licznik, to w pierwszej kolejności zejdzie "sreberko", co będzie znacznie bardziej szpecące niż potencjalna rysa. Ja ze swojego licznika zdjąłem folię natychmiast. O ile nie masz zamiaru polerować go papierem ściernym, to o rysy nie musisz się martwić. Szkoda pieniędzy i zachodu na nową folię. Drobne zawsze będą, ale bez wpływu na jakość widzenia wyświetlacza.

Napisano

Po doświadczeniu z Sigma 1606 gdzie szybka naprawdę łatwo się rysowała, a o licznik ogólnie dbałem - nie kładłem szybką do dołu itp. to po zakupie modelu 2209 z miejsca nakleiłem folię.

Oczywiście taką do telefonu docinaną na wymiar do licznika.

Kupowałem akurat te folie do mojego solida i dałem za 5 sztuk jakieś 10 zeta więc masakry nie ma :)

No i spokój, że nic się nie porysuje.

Fakt, to sreberko schodzi masakrycznie i nie wygląda za dobrze, ale przez nie nie patrzymy na wskazania licznika :)

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...