Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Też git. Dobre P35 nie jest złe. A tak z ciekawości: jaka jest różnica między P35 a Blunt 35? Bo ja myślałem że to poprostu przemianowanie tej samej obręczy...

Szacunek...

I.

Napisano

Przeleciałem kilka dyskusji, ale nigdzie nie znalazłem wyjaśnienia różnic, bo waga, rozmiary i przekrój są takie same.

Wygląda mi na to, że Blunt to zwyczajny rebrandzling P-35.

Napisano

BLB postanowiło popsuć mi humor i doniosło, że nie ma P35 w pierwszym słusznym kolorze (czarny) i drugim słusznym (czerwień).

Zostały im jasnozielone, białe i srebrne, czyli nie to. Do gry wracają zatem DL31 i WTB ST i-25, bo Gordo z Europy zniknęły.

• Mod Team
Napisano

Gordo przestały być produkowane. Dlatego je wymiotło...

Nie bądź tendencyjny. Czarny to nie kolor, a czerwony taki nudny :P

Szacunek...

I.

Napisano

Czerw. może i nudny, ale za to najszybszy...

Z kolorami w szerokich obręczach ubogo. Velocity chwalił się na wystawach wzorami w paski, trupie czaszki i "drewnianą" klepkę.

Do sprzedaży jednak nie przewidział.

Napisano

@artoor - zważ, że wspomniana przez Ciebie rawka Pacenti DL31 jest dostępna na wyprzedaży jako złożone koło w Superstar Components:

http://superstar.tibolts.co.uk/product_info.php?cPath=75&products_id=656

Cena wydaje się atrakcyjna (160 funciorów za komplet). Z tego co się dowiedziałem:

- Wysyłka do Kraju-Raju: 12 funcików

- Koła składane maszynowo, ale rozprężane i centrowane po rozprężaniu

- Cena podobnego koła poza promocją ~250 funcików (gdyby u nich zamówić złożenie od zera)

Nie pytałem czy sprzedają same rawki (nie ma w ofercie na stronie).

W internecie można przeczytać dosyć skrajne komentarze na temat jakości ich kół.

@Ivan - masz jakieś z nimi doświadczenia? Zdaje się, że kupowałeś przynajmniej ich rawki?

Napisano

Koła w tej promocji są na piastach Switch, a ja chciałem Teslę, bo używam i poważam.

BTW, są już nowe, ulepszone Tesle, w gorszej cenie (120Ł). Złożenie na nich 270Ł + 12Ł wysyłka.

• Mod Team
Napisano

@Ivan - masz jakieś z nimi doświadczenia? Zdaje się, że kupowałeś przynajmniej ich rawki?

Obręczę mam od SSC Sentinel, piast przednich, tylnich i jednobiegowych przeciurane już kilka...

Co do obreczy to na razie wiele nie powiem, jedna jazda za mną, piasty są baardzo SI, złego słowa na nie nie dam powiedzieć.

Kilku ludków z klubu ma gotowce z SSC, nie słyszałem specjalnych utyskiwań.

Ja osobiście niespecjalnie lubię gotowce, kupiłem 2x, raz był ok - CRC - drugi raz zupełna kicha - ktośtam z ebajca.

Dlatego preferuję osobny zakup obreczy i piast i powieżenie zaufanemu kołodziejowi. Od jakiś 6 lat temu samemu... To o czymś świadczy :)

Szacunek...

I.

PS

A co do kolorów i wzorów na obreczach Velocity... Są dostępnę i owszem, ale tylko na obreczach typu ostrokółkowego Deep V...

Napisano (edytowane)

Zaplatanie przez wybitnego kołodzieja (dzięki za przypomnienie pięknego słowa), bardziej apeluje. Ale bywa, że gotowy ma

to, co trzeba i jest tańszy.

Gdzieś na początku zawsze był jakiś zaplatacz, tyle że anonimowy, a swój to swój.

Mały plotek -  koła I9 przychodziły do Polski w kawałkach i były zaplatane na miejscu,

bo gotowce z USA się rylały...

Edytowane przez artoor
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Oooo! A zrobisz foty?

Ta nowsza piasta to różni się przede wszystkim możliwością wsadzenia bębenka XX1?

Ważyłeś koła przed obuciem?

Też się ślinie na te koła.

• Mod Team
Napisano (edytowane)

Czekamy na foty... :)

PS. artoor, a napiszesz komu dałeś do zaplecenia (może być na PW)? ;)

Edytowane przez adamos
Napisano

Patrząc na opcje dostępne w SuperStarComponents - chyba wykupiłeś ostatnią parę kół opartą o DL31 <_<

A nie próbowałeś bezdętki z tymi kolcami, co? Opinie co do bezdętkowości tych rawek nie są jednomyślne...

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Opaska, opona, pompka stacjonarna i mleko... Całej procedury z 10-15 minut na koło. Nie ćwicz "padaki" tylko MTFU :icon_mrgreen:

Skoro ghetto zajmuje 20-30 minut na koło to zwykłe TLR śmignie jak przecinak...

Szacunek...

I.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się z pytaniem, żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać forum nowym tematem. Jakieś opinie na temat obręczy DT Swiss 533d w wersji 29 cali? Waga 520 g, szerokość zewnętrzna 28 mm, wewnętrzna 22 mm, maksymalna nośność do 130 kg i cena 73 złote za sztukę. Gdzie tkwi haczyk? Bo wydaje się to być zbyt piękne... Może to obręcze z plasteliny, albo wersja demo obręczy (plus dopłata za pełną wersję)?  ;)

Napisano

Z góry przepraszam za mały OT. Ale nurtuje mnie jeden problem.

Czy są dostępne jakieś obręcze 29er z łatwą konwersją na Tubeless Ready pod 28 szprych i nie kosztujące majątku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...