Skocz do zawartości

[3500zł] Rower do XC Full używany

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, 

W tej chwili mam Gianta XTC 3, jest super, jestem z niego mega zadowolony, ale coraz poważniej myślę nad przesiadką na fulla, trochę załuję że od razu nie kupiłem roweru z damperem, ale nie wiedziałem, że będzie potrzebny, a na pewno daje to o wiele większy komfort. 

Czy w tej kwocie - do 3500zł znalazłbym ciekawego używanego fulla?

Co byście powiedzieli na

- Trek Fuel EX6

- specialized stumpjumper fsr 

- SPECIALIZED EPIC COMP

Najciekawszego z tych co podałeś to coś z serii trek ex. Epica, ani stumpjumpera w dobrym stanie raczej nie masz szans kupić za taką cenę. Sam tak zrobiłem że kupiłem epica ale za trochę większą kasę i potem dochodzi Ci do opłat serwis hamulców, dampera i widelca - mnie udało się to względnie tanio załatwić całość za 550zł, po sezonie zmieniłem napęd i wysłałem hamulce na przegląd do andrew wiec wpakowałem w rower kolejną kasę i właściwie jakby to podliczyć to spokojnie mógłbym w tej cenie kupić nowego fulla może nie od speca ale np. canyona. Z tym że rower mam na dość lekkich częściach i odpowiada mi rama.

Na początek zdecyduj się jaki chcesz rower pod względem geometrii - stump i trek to bardziej AM, epic bardziej XC. Jeżeli się nie ścigasz zdecydowanie polecam Ci te pierwszą opcję. Może coś z radona albo canyona byłoby tańsze. Albo poluj na okazję ale jak spec/trek to rocznik 2008 i nowsze. No i oczywiście teraz jest do kitu czas na kupowanie nowego roweru - lepiej szukać pod koniec sezonu.

W sumie nigdy nie jeździłem na Fullu i nie wiem czy o to mi do końca chodzi, tzn. czy to nadaje się już tylko do podjazdów i zjazdów, a poza tym będzie jeździć się dużo mniej komfortowo? 

ale przed zakupem wszystko bym sprawdził. Super, bo mam obok siebie takie centrum Treka -> http://www.trek-centrum.cz/rezervace-kol/s-57 Bym sobie wypożyczył na cały dzień takiego Fuel Ex 8 i zobaczył jak sprawdzi się na czeskich singlach :D 

Hej, 

W tej chwili mam Gianta XTC 3, jest super, jestem z niego mega zadowolony, ale coraz poważniej myślę nad przesiadką na fulla, trochę załuję że od razu nie kupiłem roweru z damperem, ale nie wiedziałem, że będzie potrzebny, a na pewno daje to o wiele większy komfort. 

Czy w tej kwocie - do 3500zł znalazłbym ciekawego używanego fulla?

Co byście powiedzieli na

- Trek Fuel EX6

- specialized stumpjumper fsr 

- SPECIALIZED EPIC COMP

Szukam roweru i natknołem się na całkiem fajnego fulla - http://allegro.pl/lekki-full-canyon-nreve-xc-fox-f100-rp23-xt-dt-i3255584375.html

Może dasz radę przeboleć ten okres na HT bo trafisz na największy boom cenowy z racji sezonu. Zauważyłem pewną zależność szukając w tamtym roku dla siebie. W okresie Późno jesiennym wczesno zimowym całkiem sporo pojawiło się ofert rowerów z za granicy.

Uwagę przykuł jeden model tylko ze względu na starawy rocznik i nieatrakcyjny wygląd odpuściłem, co ciekawe na wiosnę na allegro pojawiłem się dokładnie ten sam rowerek ładnie umyty i nabłyszczony. Haczyk 1000 zł więcej.

Przeboleć to zdecydowanie za ostro, na HT jeździ mi się świetnie i jak mówiłem - jestem mega zadowolony, tylko tak pomyślałem o fullu, bo widziałem niezłe oferty. Ale racja z tym co piszesz, na razie w pełni wykorzystam potencjał Hardtaila i jeśli faktycznie będzie mi czegoś brakować, to może na jesień/przyszła wiosna coś sobie kupię. A w międzyczasie myślę, że pojadę sobie do tego stoiska Treków i wypożyczę jednego na próbę, trochę szkoda kasy, ale chciałbym zobaczyć jak to jest :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...