adhed Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Hej, W tej chwili mam Gianta XTC 3, jest super, jestem z niego mega zadowolony, ale coraz poważniej myślę nad przesiadką na fulla, trochę załuję że od razu nie kupiłem roweru z damperem, ale nie wiedziałem, że będzie potrzebny, a na pewno daje to o wiele większy komfort. Czy w tej kwocie - do 3500zł znalazłbym ciekawego używanego fulla? Co byście powiedzieli na - Trek Fuel EX6 - specialized stumpjumper fsr - SPECIALIZED EPIC COMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Najciekawszego z tych co podałeś to coś z serii trek ex. Epica, ani stumpjumpera w dobrym stanie raczej nie masz szans kupić za taką cenę. Sam tak zrobiłem że kupiłem epica ale za trochę większą kasę i potem dochodzi Ci do opłat serwis hamulców, dampera i widelca - mnie udało się to względnie tanio załatwić całość za 550zł, po sezonie zmieniłem napęd i wysłałem hamulce na przegląd do andrew wiec wpakowałem w rower kolejną kasę i właściwie jakby to podliczyć to spokojnie mógłbym w tej cenie kupić nowego fulla może nie od speca ale np. canyona. Z tym że rower mam na dość lekkich częściach i odpowiada mi rama. Na początek zdecyduj się jaki chcesz rower pod względem geometrii - stump i trek to bardziej AM, epic bardziej XC. Jeżeli się nie ścigasz zdecydowanie polecam Ci te pierwszą opcję. Może coś z radona albo canyona byłoby tańsze. Albo poluj na okazję ale jak spec/trek to rocznik 2008 i nowsze. No i oczywiście teraz jest do kitu czas na kupowanie nowego roweru - lepiej szukać pod koniec sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 W sumie nigdy nie jeździłem na Fullu i nie wiem czy o to mi do końca chodzi, tzn. czy to nadaje się już tylko do podjazdów i zjazdów, a poza tym będzie jeździć się dużo mniej komfortowo? ale przed zakupem wszystko bym sprawdził. Super, bo mam obok siebie takie centrum Treka -> http://www.trek-centrum.cz/rezervace-kol/s-57 Bym sobie wypożyczył na cały dzień takiego Fuel Ex 8 i zobaczył jak sprawdzi się na czeskich singlach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi93 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Hej, W tej chwili mam Gianta XTC 3, jest super, jestem z niego mega zadowolony, ale coraz poważniej myślę nad przesiadką na fulla, trochę załuję że od razu nie kupiłem roweru z damperem, ale nie wiedziałem, że będzie potrzebny, a na pewno daje to o wiele większy komfort. Czy w tej kwocie - do 3500zł znalazłbym ciekawego używanego fulla? Co byście powiedzieli na - Trek Fuel EX6 - specialized stumpjumper fsr - SPECIALIZED EPIC COMP Szukam roweru i natknołem się na całkiem fajnego fulla - http://allegro.pl/lekki-full-canyon-nreve-xc-fox-f100-rp23-xt-dt-i3255584375.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Fajny, ale na mnie za maly, nie wiem czy 17.5 bedzie ok Tapniete z Granda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segate Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Może dasz radę przeboleć ten okres na HT bo trafisz na największy boom cenowy z racji sezonu. Zauważyłem pewną zależność szukając w tamtym roku dla siebie. W okresie Późno jesiennym wczesno zimowym całkiem sporo pojawiło się ofert rowerów z za granicy. Uwagę przykuł jeden model tylko ze względu na starawy rocznik i nieatrakcyjny wygląd odpuściłem, co ciekawe na wiosnę na allegro pojawiłem się dokładnie ten sam rowerek ładnie umyty i nabłyszczony. Haczyk 1000 zł więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Przeboleć to zdecydowanie za ostro, na HT jeździ mi się świetnie i jak mówiłem - jestem mega zadowolony, tylko tak pomyślałem o fullu, bo widziałem niezłe oferty. Ale racja z tym co piszesz, na razie w pełni wykorzystam potencjał Hardtaila i jeśli faktycznie będzie mi czegoś brakować, to może na jesień/przyszła wiosna coś sobie kupię. A w międzyczasie myślę, że pojadę sobie do tego stoiska Treków i wypożyczę jednego na próbę, trochę szkoda kasy, ale chciałbym zobaczyć jak to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.