Skocz do zawartości

[opony] Tanie opony do 26" obręczy na szosę

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Obecnie posiadam grube opony o szerokości 2.0, a z racji że zwykle nie zjeżdżam poza szosę i lekki szuter myślę nad zmianą gum. Zależy mi głównie na niskich oporach toczenia i wytrzymałości. Maksymalna szerokość tych opon? Myślę, że będzie to co najwyżej 1,5. Obręcz to Kellys Draft 559x19. Dużo dobrego słyszałem o oponkach marki Schwalbe, czy Schwalbe Marathon to byłby dobry wybór?

Pozdrawiam ;)

Napisano

Dodam jeszcze, że budżet wynosi mniej więcej 150 zł za obie, więc 75 za jedną. Fakt, z tymi marathonami przesadziłem - po prostu widziałem je ostatnio gdzieś taniej.

Napisano

Po 75 zł za opone to wcale nie tak mało . W tej cenie możesz wybierać pomiędzy schwalbe marathonami czy tez continentalami - np tour ride.

Tanie opony sa po około 20-30 zł .

Napisano

Dzięki za pomoc. Czy to jest dużo czy mało - po prostu nie wiem, w cenach nie orientuję się za bardzo ;)

Napisano

Tanie to są Kendy: Khan'y, Kwest'y, Kontender'y. Sztukę można za 30 zł kupić.

Za tą kasę opony jednak ważą tyle co terenowe i nie da się ich pompować do naprawdę szosowych ciśnień, ale różnicę i tak czuć.

Napisano

Tanie to są Kendy: Khan'y, Kwest'y, Kontender'y. Sztukę można za 30 zł kupić.

Za tą kasę opony jednak ważą tyle co terenowe i nie da się ich pompować do naprawdę szosowych ciśnień, ale różnicę i tak czuć.

Aż wygrzebałem Kendę Kontender 1.0 cal ;) Ciężko zważyć bo ucieka z wagi, ale obie sztuki ważą raczej poniżej 250g. Ciśnienie podane przez producenta to 125PSI.  Fajna oponka jak za 40zł ;) A Kwest to faktycznie klocek :)

Napisano

Myślę, że 1 cal to trochę za mało jak dla mnie będzie, liczy się też komfort jazdy ;) 

A te Maxxisy Detonator całkiem ciekawie wyglądają ;)

Napisano

Jak myślicie, lepsza dla mnie będzie opona 1,5 czy 1,25? Moje trasy to w 80-90% asfalt, a czasem wjadę na jakąś boczną żwirową lub po prostu ubitą drogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...