Skocz do zawartości

[Amortyzator] Zakup

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale ok od razu powiem na czym polega problem, otóż mam krossa hexagona v2 bodajże z 2010 roku, nie wiem dokładnie i jego amorek jest... beznadziejny typowy zoom'ek który wgniata się tylko jak się ustanie na pedałach i ''ugniata się'' przód roweru.. Ok, więc w lato zamierzam dużo ćwiczyć, bieganie, siłownia, jazda na rowerze i chciałbym sobie zakupić coś lepszego, cena to 200zł max. Drogi raczej z ubitym piachem, małe dziury i las, asfalt też czasem i właśnie chciałbym coś sobie na to zakupić, Tylko jest jedno kluczowe pytanie, czy taki amorek można kupić od razu, montaż, czy ten skok trzeba przycinać piłą, bo czytałem troche o tym i tam było o czymś takim napisane.. Jeżeli udałoby się to czy w takiej cenie można mieć jeszcze blokade skoku? Proszę o szybką odp. Pozdrawiam :)

PS : czy trzeba zmieniać kierownice? bo mam zakręcaną imbusowo, taki stock w rowerach i jak coś, to waże 70kg

Z takim budżetem nic nie wykombinujesz. Kupisz co najwyżej XCM, a to jak w przysłowiu "zamienił stryjek...". 

Natomiast od strony technicznej - kupujesz widelec, docinasz RURĘ STEROWĄ, montujesz gwiazdkę, dolną bieżnię i wkładasz widelec w stery. Tadam! :)

to masz kolego pod 28 cali. Nawet jak by to był na 26 to i tak bym wolał kupcić tego MZ COMP, co powyżej go podałem. Znajomy ma model MZ Race, ale od comp wiele sie nie rużni. Tego Race,a ma do dziś i użytkuje go już chyba 6 rok i co się w nim pojawiło to praktycznie nie wyczuwalny luz

Natomiast od strony technicznej - kupujesz widelec, docinasz RURĘ STEROWĄ, montujesz gwiazdkę, dolną bieżnię i wkładasz widelec w stery. Tadam! :)

Mam dość banalne pytanie. Czy gwiazdkę dostaje się razem z nowym amortyzatorem (Epicon)?

Bo ze starego raczej ciężko byłoby ją wyjąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...