KucharCBR Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Witam, nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale ok od razu powiem na czym polega problem, otóż mam krossa hexagona v2 bodajże z 2010 roku, nie wiem dokładnie i jego amorek jest... beznadziejny typowy zoom'ek który wgniata się tylko jak się ustanie na pedałach i ''ugniata się'' przód roweru.. Ok, więc w lato zamierzam dużo ćwiczyć, bieganie, siłownia, jazda na rowerze i chciałbym sobie zakupić coś lepszego, cena to 200zł max. Drogi raczej z ubitym piachem, małe dziury i las, asfalt też czasem i właśnie chciałbym coś sobie na to zakupić, Tylko jest jedno kluczowe pytanie, czy taki amorek można kupić od razu, montaż, czy ten skok trzeba przycinać piłą, bo czytałem troche o tym i tam było o czymś takim napisane.. Jeżeli udałoby się to czy w takiej cenie można mieć jeszcze blokade skoku? Proszę o szybką odp. Pozdrawiam PS : czy trzeba zmieniać kierownice? bo mam zakręcaną imbusowo, taki stock w rowerach i jak coś, to waże 70kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Z takim budżetem nic nie wykombinujesz. Kupisz co najwyżej XCM, a to jak w przysłowiu "zamienił stryjek...". Natomiast od strony technicznej - kupujesz widelec, docinasz RURĘ STEROWĄ, montujesz gwiazdkę, dolną bieżnię i wkładasz widelec w stery. Tadam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Można myśleć nad używanym XCR`em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KucharCBR Napisano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 a co z tym? http://www.ceneo.pl/23075610 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Z tym że przekracza budzet o 50 zł. Amortyzator nie do zajechania, wiem bo sam miałem Z3 z tych lat produkcji MADE IN ITALY. http://allegro.pl/amortyzator-marzocchi-2001r-i3257223539.html http://allegro.pl/amortyzator-marzocchi-mz-comp-i3269636260.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KucharCBR Napisano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 dobra, ale co z tym amorem co go podałem? jak to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 to masz kolego pod 28 cali. Nawet jak by to był na 26 to i tak bym wolał kupcić tego MZ COMP, co powyżej go podałem. Znajomy ma model MZ Race, ale od comp wiele sie nie rużni. Tego Race,a ma do dziś i użytkuje go już chyba 6 rok i co się w nim pojawiło to praktycznie nie wyczuwalny luz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 W tej cenie z nowych jedyna opcja to XCR http://allegro.pl/a-xcr-lo-olej-sprezyna-kup-i-poczuj-moc-trzy-kolo-i3250052514.html Przekracza budżet ale do 200zł nie dostaniesz nic lepszego niż masz teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidzia Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Natomiast od strony technicznej - kupujesz widelec, docinasz RURĘ STEROWĄ, montujesz gwiazdkę, dolną bieżnię i wkładasz widelec w stery. Tadam! Mam dość banalne pytanie. Czy gwiazdkę dostaje się razem z nowym amortyzatorem (Epicon)? Bo ze starego raczej ciężko byłoby ją wyjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noga Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Moim zdaniem najlepiej by było gdyby celował w używanego Marzocchi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Do nowego widelca nowa gwiazdka. Ale wydać te 2-5zł to chyba nie problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidzia Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Nie jest to problem musi być dopasowana do sterów (ahead) i rury sterowej? czyli taka będzie ok? http://allegro.pl/gwiazdka-steru-hp-11-na-28-6mm-1-1-8-i3214977662.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Gwiazdki w systemie klasycznym się nie stosuje, więc zostaje tylko a-head. Natomiast ten element musi być dopasowany do średnicy sterówki oraz jej materiału. W przypadku węglowych korzysta się z trochę innych rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidzia Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 ok. muszę się więc przejść po rowerowych i poszukać. dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.