Skocz do zawartości

[GP WLKP] Wyrzysk 02-06-2013

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie natury organizacyjnej, jeżeli jestem zgłoszony i mam opłacony start to czy w dzień startu trzeba jeszcze się jakoś meldować w biurze zawodów czy wystarczy podjechać od razu na start? Jak to wygląda z wydaniem bonu żywieniowego na koniec?

:Majkel86 w biurze zgłaszasz się przed startem odbierając numer startowy i bon na żywność

:Arni220 w załączeniu umieszczam zapis .gpx trasy mini z zeszłego roku, tylko w jednym miejscu będzie zmiana w postaci wcześniejszego zjazdu z dębowej góry, krótszego odcinka asfaltu oraz dodatkowego podjazdu.

poprawka, nie mogę dodać pliku więc linkuję tutaj http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ejtropozztyoabct

:Majkel86 w biurze zgłaszasz się przed startem odbierając numer startowy i bon na żywność

Zapomniałem dodać, ze numer startowy już mam z pierwszego startu :) czyli procedura jest taka sama za każdym razem? Trzeba podejść i coś tam podpisać?

Już po. Trasa ciekawa, dużo błota, ale do przejechania. Jutro rower i tak idzie na serwis. Jak tam wam poszło i jak odczucia z trasy. Ja 37 open na Mini i 5 w M1

Trasa jak dla mnie super, bardzo ciekawa, szczególnie pierwsza jej część, pierwszy raz jechałem w takim błocie i był całkiem dobry fun :) Niestety od rana czułem, że dzisiaj nie mój dzień i po około 26km skończyły mi się bateryjki i do końca mini jechałem ostatkiem sił, ale udało się :) wylądowałem w połowie stawki.

To co rzuciło mi się po raz kolejny u gogola to nieprecyzyjne podanie długości dystansu. Wg regulaminu (http://bit.ly/11kKz6Q) miało to być około 38km a było wg mojego licznika 41,9km. (Dla porównania w Dolsku miało być około 39km a licznik wskazał 42,5km). Jak dla mnie 4km nie podchodzi już pod OKOŁO :/ a Wam jakie dystanse wychodziły?

Generalnie było dobrze :)

Fajna impreza i fajne błoto :) dużo podjazdów, długich, noga gorąca :). Na pewno pojadę za rok. Jeżeli tak mają wyglądać trasy w WLKP to jestem ZA. Też jestem w połowie, 130/221. Jak zwykle połowa :).

Mi wyszło 39,94km wdłg endomondo i 41,3km wdłg Polara CS500. Co do tego że powinna być pokazana idealnie długość, jestem bardzo ZA ponieważ złapał mnie skurcz na 39km i nie wiedziałem ile jest do mety... bo już minęło około 38km... a okazało się że jeszcze 2,3km było.

Fotki z fotomtb.pl będą dopiero we wtorek, właśnie meilowałem z Panem Maciejem Rzepeckim. 

Pozdro dla tych co golą nogi jak się pozbywają tej gliny :-)

NjFqZi2l.jpg1QvEIjNl.jpg

Cześć,

jak dla mnie trochę za dużo było tego błota. Trasa jak na Wlkp. bardzo ciekawa. Sporo podjazdów, krótszych i dłuższych. Tylko to błoto. Rozumiem, że tego się nie uniknie, ale niektórych odcinków nie dało się przejechać, a takie schodzenie z roweru mija się z celem. MTB to nie CX. Trasa faktycznie oscylowała w granicach 42/43 km (Mini). No i ten strażak na ostatnim kilometrze, który się wylegiwał na tym leżaku, zamiast wskazywać drogę ! Przez niego pojechałem prosto do stadionu, tracąc w efekcie dwa oczka :( Reasumując trasa na plus, gorzej z teletombolą i odczytywaniem nazwisk...Kto był ten wie o co kaman :)

Pozdro

Nie wiem, czy to wszystko, ale nie dawno doszła jeszcze trzecia galeria - zresztą ręce fotografów znakomite, widać, że wiedzą co robią, bo mnóstwo pięknych zdjęć.

Szkoda trochę, że pewnie ciężko będzie dotrzeć do zdjęć robionych prosto z ogrodów, przez ludzi mieszkających przy trasie.

Fajną rzecz znalazłem. Zobaczcie jakie endomono jest prosto liniowe i ogólnikowe... w sumie sam nie wiem komu ufać. Polar pokazał 525m pod górkę, natomiast Endomondo 325. To różnica aż 200m!

Poniżej porównanie obydwóch moich treningów. Prosiłbym o wklejenie swojego jeżeli ktoś ma z Endomondo, albo innego programu w którym jest pokazany Altitude.

post-113825-0-62716400-1370422785_thumb.jpg

No ja czekam na błoto od fotomtb.pl :) tam się działo, a oni skitrani byli po bokach :D

Zdjęcia fotomotb niestety pozostawiają wiele do życzenia (często poprzepalane, beznadziejne kadry, słabe stanowiska, sprzedawane zdjęcia nie są dotknięte żadnym retuszem [a można zrobić zbiorową akcję, żeby chociaż poprawić kolory i wyostrzyć zdjęcia]), w dodatku chcą za nie wg mnie niemałą kasę, szacun dla tych, którzy wrzucają fotki za free do neta, dodam że są momentami o niebo lepsze od tych z fotomtb :)

Fajną rzecz znalazłem. Zobaczcie jakie endomono jest prosto liniowe i ogólnikowe... w sumie sam nie wiem komu ufać. Polar pokazał 525m pod górkę, natomiast Endomondo 325. To różnica aż 200m! Poniżej porównanie obydwóch moich treningów. Prosiłbym o wklejenie swojego jeżeli ktoś ma z Endomondo, albo innego programu w którym jest pokazany Altitude.

Widziałem kiedyś przy jakimś śladzie gps możliwość włączenia wysokości z urządzenia GPS lub z mapy (nie pamiętam gdzie) ale odczyty znacznie się różniły - przy odczytach z mapy było one większe i dokładniejsze za pewne. U mnie też odczyty z endomondo są niedokładne i jak porównuję wykres z odczuciami z jazdy to często mi się nie zgadza :) więc może tutaj tkwi różnica - mapa a urządzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...