deyot Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witam wszystkich. To mój pierwszy temat na forum. Proszę o wyrozumiałość. Jestem początkującym rowerowym majsterkowiczem. Ostatnio na allegro dorwałem tanio przerzutkę Deore bez sprawdzania czy dam radę zamocować ją do mojego roweru. Dotychczas miałem zwykłą tanią przerzutkę systemu SIS montowaną na śrubę z półksiężycem. Oczywiście deorki do tego nie da się bezpośrednio założyć jak się przekonałem. Czy jednak sprawa jest całkowicie beznadziejna? Czy są dostępne jakieś ramiona przedłużające pozwalające zamocować przerzutkę? Trochę oglądałem mojego starego SISa i wydaje mi się, że po zdjęciu górnego ramienia można by dop niego przyczepić przerzutkę - tyle, że nie mogę wyciągnąć bolca, który łączy ramię górne z środkowym (sorry za niedokładność terminologiczną). Pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 witam, podejrzewam, że problemem jest hak przerzutki. musisz odkcić od starej i do nieg zamontować nową - i będzie śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Ja kieedys mialem taki problem. Kupiłem w sklepie wymienny hak do przerzutki, troche go przerobiłem pilnikiem do metalu i wkreciłem pod oś od koła i fafał aż miło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.