ugupu Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Rymarstwo – dział rzemiosła zajmujący się wytwarzaniem uprzęży konnych, siodeł, akcesoriów jeździeckich i skórzanych pasów pędnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Otóż to Za komuny piłki kopane dratwą ręcznie naprawiali to i z oplotem RK sobie poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) Trochę dziwię się, jak czytam temat o papierowatych bokach, koszmarnym wykonaniu, a co gorsza wybuchach i pękaniu. Na swoim XK zwijana (wiem, że temat dotyczy wyższych wersji) często jeżdżę z ciśnieniem 60 PSI i po 630km nie zauważyłem strzępienia się oplotu, pękania/rozłażenia się boków ani innych podobnych. Wszystko w najlepszym porządku. Wczoraj jechałem BM na 40 PSI (o zgrozo) i nie narzekałem na brak trakcji. Wręcz przeciwnie. Traciłem przyczepność tylko w głębokim piachu. Zastanawiam się, czy to nie wina wagi. Moje XK 26x2.2 wersja zwijana ważą w okolicach 700g. Edytowane 26 Maja 2013 przez MokryxD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 postrzępione boki w okolicy dziury pojawiły się po wybuchu, dzień przed regulowałem v-brake to bym zauważył że coś nie tak... a XK nie ma co porównywać bo to opona z dużym bieżnikiem i normalne że waży więcej poza tym 600km to trochę za mało żeby stwierdzić opinię - moja po takim przebiegu była super, nieprzebijalna i w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 630 km to jest w moim przypadku 10-12 dni jazdy Opona o takim przebiegu to niemalże nówka sztuka nie śmigana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Moja tylna opona RK 2.2 niedługo skończy żywot. Znów na tylnej oponie pojawia się uszkodzenie ścianki bocznej. Po około 4kkm część środkowa bieżnika kończy się. Więcej raczej nie kupię, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Jaka wersja? To nie bez znaczenia. Wysłane z mojego za pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinkers13 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Ja na tych oponach-conti jeżdżę od zawsze, tylko 2.2 w wersji od zwykłej zwijanej, przez race sport i supersonic do protection, no i zdarzały się egzemplarze, że się źle układały na obręczy, tak na oko to w sumie nawet około 20% z tych opon, i to nie tylko tylko RK tak mają, ale MK i XK też, tylko w wersji RaceSport były zawsze ok, przynajmniej nie pamiętam, żeby coś było nie tak, w ogóle jakieś lepsze się wydają, lepiej zalany oplot, gładszy rant i ścianki. Nie mniej pękać nigdy nie pękły, za to urywały się klocki albo potrafiły odłupywać się ich kawałki przy ostrzejszych hamowaniach. A jeździ się, bo często są w okazyjnej cenie Edytowane 1 Czerwca 2013 przez blinkers13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Im to powiedz, miszczu http://www.conti-tyres.co.uk/conticycle/ti%20MountainKing2.shtml "rec inflation pressure"-ciśnienie zalecane "max inflation pressure"-ciśnienie maksymalne 1 psi=0.069 bara Zobacz na Race Kingi, tam masz "Rec. Inflation Pressure (psi)", czyli zalecane ciśnienie. Czyli jak sądze ciśnienie bezpieczne dla osób z każdą wagą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Jaka wersja? To nie bez znaczenia. Wysłane z mojego za pomocą Drutówka. A jeśli chodzi o klocki to żadnych nie urwałem, a bardziej wytarły się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Ja tego problemu nie mam , u mnie ścianki ładnie zalane gumą . 2.2 drut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 proszę wziąć też pod uwagę że w tym temacie chodzi o wersję protection opona w koszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi