Riqar Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Już pisałem o tym ale chyba złym pod złym forum tematycznym. A że jeste nowy więc jeszcze nie poznałem sie dokładnie na ten temat. Mam problem, mam giant boulder 510, jeżdze nim troche po asfalcie, troche po lesie, jak jest jakas stroma gorka to nie omieszkam z niej zjechać, jak trzeba podjechać to też podjade, chodzi o to że po takiej jezdzie po 2h z powodu bólu 4 liter odechciewa mi się całej jazdy, musze sie zatrzymac chociaż na 5 min bo nie daje rady, nie wspomne juz o 4 h bo wtedy juz wogole, chce kupic nowe siodelko, moge na nie przeznaczyc 100-150 w porywach do 200, jakie siodelko polecacie, wyczytalem juz na forum, ze sa rozne typy do roznych rowerow i stylow jazdy, jakie jest do mojego stylu dobre, prosilbym o jakies konkretne modele lub jakimi czynnikami mam sie kierowc przy zakupie, jezdze czesto i duzo ale ogolnie o rowerach mam male pojecie wiec prosze tez o wyrozumialosc. Już jedenz użytkowników forum pordzaił mi jedno siodłeko - selle itaiaa ldy gel flow, co o nim myślicie, macie jakies inne propozycje??
deathmount Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 siodlo to bardzo indywidualna sprawa. nikt nie powie ci na czym bedzie tobie wygodnie, kazdemu na czym innym. trzeba poprobowac rozne modele i wtedy wybrac ktory ci pasuje, kupowanie na slepo oznaczac moze ze kolejne sodelko wyladuje w kartonie w piwnicy, i strata kasy
Riqar Napisano 6 Maja 2006 Autor Napisano 6 Maja 2006 no wlasnie w tym problem ze moje siodelko jest pierwszym, od 8 lat nie zmienialem go. co masz na mysli wyprobowac?? bo moze zdazyc sie tak ze pojezdze przez 5 min i bedzie ok ale juz po 2 h problem znwou powroci
deathmount Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 ale wtedy eliminujesz te modele ktore od razu ci nie leza i masz obszar poszukiwan stopniowo sie zaweza... moze na jakis siodelkach u kolegow poprubuj, niech ci ktos da sie przejechac na np.2h czy cos.....
makok Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Od roku użytkuję siodełko Selle Italia Lady Trans Am. Jest bardzo podobne do Lady Gel Flow ale bez wkładki żelowej. To dobre skórzane damskie siodełko (ok. 2 cm krótsze i 1 cm szersze od męskich odpowiedników). Jeździłem na Lady Gel Flow ok. 6h z przerwami na łyka z bidonu i jest OK. ale to moje jest jeszcze wygodniejsze. Dla ambitnych sportowców polecam Selle Italia Flite. Podobnie dobrze wykonane, tytanowe pręty, klasyczny krój, tysiące zachwyconych użytkowników. Dla mnie trochę zbyt twarde na długie (120 km) przejażdżki.
irenab Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Od roku użytkuję siodełko Selle Italia Lady Trans Am. Jest bardzo podobne do Lady Gel Flow ale bez wkładki żelowej. To dobre skórzane damskie siodełko (ok. 2 cm krótsze i 1 cm szersze od męskich odpowiedników). Jeździłem na Lady Gel Flow ok. 6h z przerwami na łyka z bidonu i jest OK. ale to moje jest jeszcze wygodniejsze. Dla ambitnych sportowców polecam Selle Italia Flite. Podobnie dobrze wykonane, tytanowe pręty, klasyczny krój, tysiące zachwyconych użytkowników. Dla mnie trochę zbyt twarde na długie (120 km) przejażdżki. Może ktoś wie gdzie można kupić szerokie siodełko do roweru treningowego. Proszę o informację na adres : xyz49@op.pl
stefe Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 sam preferuję wąskie i długie siodełka... sztywne. jeżdzę po lesie i po asfalcie... tył mnie nie boli praktycznie... może nieraz trochę plecy, ale to od długiej jazdy. samo siodleko lekko opuszczone do dołu. może ból d**ska powoduje u ciebie złe dobranie wysokości i pochylenia siodła.
Duch Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Ostatnio kupiłem WTB Laser-V i muszę przyznać że jest niesamowicie wygodne mięciutkie niezbyt szerokie, poprostu pełen czad, polecam wszystkim, no i dzięki obszyciu skórą siodło wygląda na bardzo wytrzymałe
Riqar Napisano 8 Maja 2006 Autor Napisano 8 Maja 2006 duch, zaproponowane przez ciebie siodelko na pewno jest wygodne ale za drogie, ja chce przeznaczyc na nie 100-150 zl. dobra tez jest propozycja ze zmiana ustawienia siodelka, moze akurat ustawienie cos pomoze
Duch Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Ja zapłaciłem za nie 100zl z tego co wiem za ok 150zl da się wytrzasnąć takie maleństwo, nie jest to najpopularniejszy model, ale trzeba poszperać, no i podstawa to zaprzyjaźnić się ze sprzedawcami ze sklepów rowerowych
adamm84 Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 fizik plateu bolało przez 2 dni, pozniej super,lekkie (względnie, dla fanatyków kloc), sztywne i co najważniejsze można dorwac na allegro za 120zł, za taką kase selle italia dobrego modelu sie nie kupi
szakq Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 Fizik Nisene z poczaku sezonu jak tylek nie przyzwyczajony to tak 4h ostatnio 7h a w zeszlym to i po 9 na nim jezdzilem....
jaco69 Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 Ja przerabiam już 3 siodło w swoim rowerze. Po Gipiemme było Kellys KIBIX PRO a teraz SAN MARCO SKN. Jeżeli lubisz twardsze siodła to to ostatnie jest super, po 5h jazdy bolą mnie różne podzespoły, ale nigdy tyłek, i cena jest bardzo przystępna ( coś koło 70 zł).
ssslawecki Napisano 12 Maja 2006 Napisano 12 Maja 2006 Ja przerabiam już 3 siodło w swoim rowerze. Po Gipiemme było Kellys KIBIX PRO a teraz SAN MARCO SKN. Jeżeli lubisz twardsze siodła to to ostatnie jest super, po 5h jazdy bolą mnie różne podzespoły, ale nigdy tyłek, i cena jest bardzo przystępna ( coś koło 70 zł). SKN dla mnie jest dobry na trasy do 60 km - przynajmniej codzienne. Więcej zaczyna być już przykre. Jak się miał ten KBIX do SKN ? Teraz proponują mi WTB Laser V - ktoś je testował ?
Riqar Napisano 17 Maja 2006 Autor Napisano 17 Maja 2006 przepraszam ze nie odpisywalem ale bylem zajety i nie mialem czasu nawet wlaczyc komputera, ale teraz mowie swoje spostrzezenia na temat waszych rad, nei wiem ile dziennei przejezdzam ale po lasach i bocznych drogach (asfaltach) tak okolo 4h mi to zajmuje, w sumie to nei wiem jka jest roznica miedzy twardym a miekkim siodelkiem (nie odzczulem tego na wlasnej skurze), mi chodzi o to aby jednak po tych kilku h nei odczuwac dyskomfortu w 4 literach bo to przeszkadza i to nawet bardzo
stefe Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 więc napiszę tak... jeżdżę prawie codziennie po kilka godzin... las, asfalt... najbardziej odpowiada mi wąskie, długie, twarde siodło na sztywnej sztycy. ale to pewnie też zależy od preferencji... najlepiej samemu się przekonać.
Żbik Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Czy tak ciężko trochę poszukać po Forum?? http://forumrowerowe.jgc.pl/siodlo-XC-okol...0zl-t13727.html ... i kilka innych o których nie wspomnę...
Riqar Napisano 17 Maja 2006 Autor Napisano 17 Maja 2006 Żbik, szukalem post dotyczacy siodelek i nie znalazlem, chyba ze nie umiem szukac, a jesli tak to jakies wskazowki , Z tym siodelkiem to widze ze to jest problem indywidualny bo kazdy ma iina budowa ciala , ale pomimo tego chetnie poslucham kolejnych opinii na ten temat
Żbik Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 - http://forumrowerowe.jgc.pl/siodloWygodne-...nie-t13644.html - http://forumrowerowe.jgc.pl/siodelko-Wygod...0zl-t13532.html - http://forumrowerowe.jgc.pl/siodelko-Ktore...ac--t12617.html - http://forumrowerowe.jgc.pl/siodelko-Selle...-C2-t11229.html - http://forumrowerowe.jgc.pl/siodlo-Wygodne...cene-t9955.html Mam dalej szukać...??
Riqar Napisano 18 Maja 2006 Autor Napisano 18 Maja 2006 dobra, udowodniłeś mi, dzieki za cierpliwość i wszystkim dzieki za rady
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.