Skocz do zawartości

[amor zakup] powietrzniak na V-ki

Rekomendowane odpowiedzi

Ale po jaką cholerę to polecasz, skoro temat jest o :

Chciałbym zapytać jaki amorek polecacie chodzi mi o powietrzniaka musi być na Vk

PS
Ciekawe czy istnieje oś takiego jak :

Sprężyna powietrzna: Coil

XC 28 to słaby amor porównywalny z XCR'em. Ba!... Zaryzykowałbym stwierdzenie, że z XCM'em (dość cienkie golenie). Ogólnie nie jest to zły amorek, ale nie za tą cenę... Nawet bym na Twoim miejscu nie patrzył na tego RS'a mając za podobną cenę Raidona. 

Tyle że raidon X3 nie jest typowo powietrznym amorem, posiada komorę razem z tłumikiem w prawej ladze.

Jeśli zdecydujesz się na raidona to lepiej rozejrzyj się za X2, nie wiem tylko czy są wersje z piwotami.

Podepnę się pod temat bo też się rozglądam za czymś na powietrze i na allegro widzę, że jest model Raidona z 2008 za 430 zł, także 100 zł taniej, czy ktoś coś może o nim powiedzieć ? Warto dopłacać do wersji z 2012 ?

Podpinam się bo też tylko i wyłącznie pod V mnie interesują ;-) Aktualnie mam XCT V2 100 MM, rozważałem Spinnera SW7 ale ma 80 MM i niestety krótszą długość od osi do początku rury sterowej o ok 2 centy, a przesunięcie geometrii w tą stronę odpada.

Wydaję mi się że ciężko wam będzie coś znaleźć, może dozbierajcie trochę kasy i kupcie epicony + hamulec shimano m445 + tarcza + piasta (wyjdzie ok 300zł).

Ale 300 zł plus Epicon za 500 zł (tak około) dobrze rozumiem? 

A co z Raidonem  AIR z 2008? Jakieś opinie użytkowników? Doświadczenia? 

Ale 300 zł plus Epicon za 500 zł (tak około) dobrze rozumiem? 

A co z Raidonem  AIR z 2008? Jakieś opinie użytkowników? Doświadczenia? 

Ja chyba go zawinę, 100 zł taniej niż z 2012 r, tutaj znalazłem stosunkowo pozytywną recenzję:

http://mtbikes.pl/artykuly/testy/najtansze-powietrze-na-rynku-test-amortyzatora-suntour-raidon-lo-air-2008-oraz-krotki-opis-czynnosci-serwisowych/

Chciałbym jeszcze spytać znawców tematu co sądzą o tym:

http://allegro.pl/marzocchi-bomber-marathon-sl-120-mm-i3283886911.html

Warto się w to pchać ? Wydaje się bardzo atrakcyjny, z drugiej strony martwi mnie serwisowanie tego wynalazku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...