Skocz do zawartości

[koszulka] Jaki model do 100 zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję niezłej koszulki rowerowej o stosunkowo luźnym kroju i z krótkim rękawem do jazdy w cieplejsze dni.

Nie chcę na nią wydawać zbyt dużo bo i tak sporo kasy pochłonie zakup akcesoriów do roweru ;)

Poza tym wolałbym kupić dwie tańsze koszulki niż jedną droższą ;)

Co byście polecali? Crivit, 4F czy może coś innego?

I najważniejsze, żeby jakoś pasowała do Endura Hummvee Camouflage ;)

Piszesz o luźnym kroju, dlatego nie wiem czy moja propozycja przypadnie Ci do gustu:
http://allegro.pl/koszulka-kolarska-saxo-bank-m-loko-2005-i3245156407.html

Ceny wahają się w przedziale 70-80zł. Sam mam ten sam model, zbliża się drugi rok i naprawdę warto ją kupić. Jeździ się przyjemnie, bez żadnego dyskomfortu. 

Mam koszulkę b'twim i odradzam, sam kupiłem ją wraz z szortami. Szorty sprawują się idealnie, koszulka była bardzo niewygodna, sam materiał z którego była wykonana, był zbliżony do zwykłej koszulki, a nie rowerowej. Szybko przerzuciłem się na wskazana wyżej, jeździ się wygodnie, świetnie odprowadza pot. Zakładam równie dobra będzie 4F :D

Bodajże Jersey -  Musiał bym jednak sprawdzić aby nie skłamać. Tylko dwie kieszonki w najgorszym możliwym miejscu, po włożeniu telefonu lub czegoś cięższego (zdarza mi się wozić dodatkowy bidon w dłuższe trasy), jechało się baaaardzo niewygodnie + materiał który nie odprowadzał potu. Od zwykłej koszulki, różniła się tylko kieszonkami. Nie polecam tej koszulki.

Jak dla mnie te kieszonki są nie wygodnie, musisz już to sam sprawdzić jak będą się sprawować. Wygląda nie co lepiej niż ta która ja miałem, wystarczył większy wysiłek, lub wyższa temperatura i organizm przegrzany. Przepuszczała znikome ilości powietrza.

mi ona wygląda na zwykłą koszulkę wykonaną z wygodniejszego materiału. Dla porównania czarna z lidla ma taki sam/podobny materiał na torsie, co zapewnia jakąś oddychalność plus bardzo fajnie hamuje wiatr w wietrzne dni. W okolicach ramion, pach jest za to siatka, która zapewnia przewiew pod pachy i ich okolic. Podobny materiał znajduje się na plecach, gdzie odchodzi nadmiar zgromadzonego ciepła. Już o trzech kieszeniach(banan,pompka) w tej jednej na zamek(dokumenty) nie trzeba tyle wspominać, chociaż to też miły dodatek.

Takiej bym właśnie szukał, a nie koszulki wykonanej z jednego rodzaju materiału.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...