Skocz do zawartości

[remont] Co warto zrobić z moim "góralem" Pamir [FOTO]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem zielony w temacie, ale liczę na pokierowanie mnie co warto zrobić przy moim rowerku? Dostałem go na komunię kilkanaście lat temu i w sumie jestem z niego dosyć zadowolony. W tym roku z uwagi na charakter pracy odkąd zrobiło się ciepło robię sobie codziennie małe wycieczki po kilka km raz dziennie. Jeżdzę 90% po mieście, czasem zdarzy się piaskowa droga.

Odkąd go kupiłem większy serwis to wymiana łożysk, łańcucha, zębatek czyli ogólnie zestawu napędowego. Części firmy Szimano, razem zapłaciłem za wszystko 150zł, było to chyba z 5 lat temu, ale przez ostatnie lata mało jeździłem. W tym roku założyłem nową tylną oponę i dentkę. Jest też dosyć wygodne siodełko, blokada na linkę i koszyk. Koszyk jest dla mnie dosyć istotny, bo wożę na pocztę po kilka małych paczek a w drodze powrotnej często zakupy z biedry (dlatego jest siatka). Rogi do kierownicy dołożyłem, żeby pozycja była wygodniejsza. Na niektórych elementach pokazała się odrobina powierzchownej korozji, ale nie nie boli mnie to za bardzo.

Zastanawiam się co warto zrobić przy takim rowerze, żeby jezdziło się lepiej a nie wydać od razu za dużo kasy. Nie zdarza mi się jeździć po zmroku, więc światełka zbędne. Licznik też mi do szczęścia nie potrzebny. Czytałem o konserwacji, smarowaniu łańcucha- wiadoma sprawa, że obecność na forum zobowiązuje :) Mile widziane linki do tematow, z ktorych moge zaczerpnac wiedzie- żeby nie powielać tego.

Tutaj fotki roweru

https://drive.google.com/folderview?id=0B7HIC9_M3IG7dk9oMmxiWHlIb1E&usp=sharing

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...