Gość TheMan Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 Hej! Czy ktoś z Was korzysta lub nawet zamawiał na eBayu bezprzewodowy odbiornik GPS? Jeżdżąc ze swoim SGS+ bardzo ciężko mu idzie łapanie sygnału, a czasem potrafi go gubić, co w przypadku jazdy rowerem boli. Myślałem, żeby skombinować sobie zewnętrzny, lepszy odbiornik GPS, montować go gdzieś na ramie roweru, a telefon spokojnie trzymać w sakwie, plecaku nie martwiąc się o zaniki sygnału.
MasterYoda Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 Korzystam ze starego Pentagrama PathFinder. Przyklejam go do mostka za pomocą taśmy papierowej, działa bardzo dobrze, nie gubi zasięgu nawet w górach i lesie.
dzieniol Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 Z moim odbiornikiem bluetooth (Pentagram P3105) jest dziwnie. Łapie bez problemu sygnał pod dachem i trzyma go całą noc. Ale po podłączeniu do telefonu ślad pokazuje gorszy niż współczesny telefon (Jiayu G3). Pod tym samym dachem telefon za nic nie złapie fixa. Jeszcze nie rozgryzłem o co chodzi, ale bardzo mnie to ostatnio zdziwiło
Pudel Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 P3101 i P3105 mają te same układy (MTK) ale ten drugi ma słabszą czułość i lekko gorsze możliwości Może tu jest jakiś problem Natomiast to Jiayu G3 ma androida i wymaga do działania aplikacji takiej jak tutaj i jakiej ja używałem do Pathfindera P3101 https://play.google.com/store/apps/details?id=de.mobilej.btgps W ustawieniach masz możliwość konfiguracji pod chipset MTK, takie jak włączenie DGPS i inne dodatki. Warto spróbować
lypse Napisano 12 Czerwca 2013 Napisano 12 Czerwca 2013 Witam, ja mogę polecić już starszy model nokii Ld-3W, bateria trzyma nawet 20 godzin i cena jest atrakcyjna
Mod Team Odi Napisano 12 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2013 Korzystam ze starego Pentagrama PathFinder. Też miałem przez jakiś czas i spisywał się dobrze. Opinie także ma zdecydowanie pozytywne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.