Skocz do zawartości

[GPS] Odbiornik GPS Bluetooth

Gość TheMan

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TheMan
Napisano

Hej!

Czy ktoś z Was korzysta lub nawet zamawiał na eBayu bezprzewodowy odbiornik GPS? Jeżdżąc ze swoim SGS+ bardzo ciężko mu idzie łapanie sygnału, a czasem potrafi go gubić, co w przypadku jazdy rowerem boli. Myślałem, żeby skombinować sobie zewnętrzny, lepszy odbiornik GPS, montować go gdzieś na ramie roweru, a telefon spokojnie trzymać w sakwie, plecaku nie martwiąc się o zaniki sygnału.

Napisano

Z moim odbiornikiem bluetooth (Pentagram P3105) jest dziwnie. Łapie bez problemu sygnał pod dachem i trzyma go całą noc. Ale po podłączeniu do telefonu ślad pokazuje gorszy niż współczesny telefon (Jiayu G3). Pod tym samym dachem telefon za nic nie złapie fixa. Jeszcze nie rozgryzłem o co chodzi, ale bardzo mnie to ostatnio zdziwiło ;)

Napisano

P3101 i P3105 mają te same układy (MTK) ale ten drugi ma słabszą czułość i lekko gorsze możliwości :)

Może tu jest jakiś problem :)

Natomiast to Jiayu G3 ma androida i wymaga do działania aplikacji takiej jak tutaj i jakiej ja używałem do Pathfindera P3101

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.mobilej.btgps

W ustawieniach masz możliwość konfiguracji pod chipset MTK, takie jak włączenie DGPS i inne dodatki. Warto spróbować :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam, ja mogę polecić już starszy model nokii Ld-3W, bateria trzyma nawet 20 godzin i cena jest atrakcyjna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...