Dworniok Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam! Jakie są wasze opinie na temat takiej tarczy http://www.bikestacja.pl/pl/tarcza-hamulcowa-kcnc-160mm-74g-4991.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Mam tą tarczę w rozmiarze 180 pracuje z klockami metalicznymi w M765. Sprawuje się dobrze, odprowadza ciepło szybko dzięki swojej wadze, przy naprawdę długim hamowaniu potrafi się lekko odkształcić że ociera o klocek ale po ostygnięciu wraca na swoje miejsce, bardzo łatwo się ją prostuje (uderzyłem w coś i musiałem wyprostować). Ze względu na kształt i ilość wycięć trzeba się liczyć ze specyficznymi dźwiekami przesuwania klocka po tarczy podczas hamowania, nie jest to chałas ale taki specyficzny szum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 No właśnie, a jak jest z wytrzymałością czesto się krzywi? No i jak jest z klockami mocno się zużywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Tarcza się sama nie krzywi, odkształca się pod wpływem temperatury lekko i po wystygnięciu powraca do poprzedniego kształtu. Klocki metaliczne są bardzo wytrzymałe, moje m06 praktycznie wcale się nie ścierają. Nie wiem jak jest z półmetalicznymi i organicznymi bo ich nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 A miałeś może na nich kiedyś kool Stopy czerwone? bo nie wiem czy nie będzie połykać tych klocków. A jak jest z siłą hamowania, dobre są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Nie miałem wogóle Kool Stopów, miałem oryginalne metaliki avida i shimano, na obu przy tarczy 160 i 180 stawiały moje 90kg na koło. Moim zdaniem te zmyślne trójkąty umieszczone pod kątem nie będą zjadać klocków, przez to że kąty natarcia są łagodne. Jak masz metaliki to się nie obawiaj, na innych nie jeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Kool stopy są przereklamowane. Polecam Ci RWD spiekane. Lubią wyc ale moc poraza. Wysłane z mojego za pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 A czerwone kool stopy to jakie są? Spiekane chyba, jak się nie myle. I bardzo dobrze na mnie hamują, waże 60kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Czerwone są organiczne (w przypadku kool-stop zwane też półmetalicznymi). Ja mam KS metaliczne (spiekane) z tarczami Nano (podobna do tej KCNC) i działają lepiej niż fabryczne (Hayesy). Zywotność też normalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 fw66 gdzie kupiłeś metaliczne Kool Stopy do Hayesa Stroker Traila? W polskich sklepach znalazłem tylko organiczne (bez "S")... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 A czerwone kool stopy to jakie są?Organiczne. Srebrne też są organiczne ale z płytką aluminiową. Metaliczne są z płytką miedzianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Nie pamiętam, to było dosyć dawno. Ale wiem, że z dostępnością nie było problemu, bo porównywałem ceny i szukałem najniższej. Teraz faktycznie ich nie widzę fw66 gdzie kupiłeś metaliczne Kool Stopy do Hayesa Stroker Traila? W polskich sklepach znalazłem tylko organiczne (bez "S")... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.