Skocz do zawartości

[Piasta] Stout Specialized - zjechana nakrętka

BaQQQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Nie ukrywam, że w całości jestem trochę zielony. Chodzi przede wszystkim o wymianę dętki, ale przed tym muszę wyciągnąć koło... Problem w tym, że jedna nakrętka jest tak zjechana, że nie da rady jej odkręcić i najprawdopodobniej będzie trzeba ciąć. Co dalej? Na internecie szukałem i nie mogłem takiej znaleźć.

Napisano

Przedstaw obrazowo o jaką nakrętkę chodzi. Do jakiego roweru... I zastanów się również, czy wymiana piasty na taką z zaciskiem, nie będzie dobrym rozwiązaniem.

Napisano

Wymiana całej piasty będzie wiązała się z większymi kosztami, a mi zależy przede wszystkim na najzwyklejszej wymianie dętki. Zdjęcia trochę niewyraźne, ale to jedyne jakie aktualnie mogę wstawić.

2zgw67b.jpg

b9g60z.jpg

Napisano

Pisząc wymiana piasty, miałem na myśli sworzeń na którym są montowane konusy przystosowany do zacisków piasty, np takich http://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/zaciski_piast/prod/accent_xcountry_skewer a nie przeplatanie całej piasty ;)  Zestaw w sklepie z serwisem roweromy tego elementu to ok 10 - 15 pln za komplet. Jeżeli jednak nie chcesz, to możesz w markecie z art. metalowymi kupić odpowiednią nakrętkę. Jak trzeba, to zamontuj też podkładkę.

Spróbuj porządnie złapać kombinerkami za nakrętkę i powinno pójść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...