gosucherry Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Witam. Tak się zastanawiam, czy sens miałoby zrobienie niskobudżetowego ostrego koła z roweru "miejskiego", typu ten : http://www.aukcjoner.pl/gallery/013315920-6.html#I6 . Wiadomo, byłoby to ostre do jazdy spokojnej po mieście, bez wygibasów czy katów. Dałoby radę ? A jeżeli nie to czemu ? Pozdrawiam !
gosucherry Napisano 20 Maja 2013 Autor Napisano 20 Maja 2013 Ale czy taka konstrukcja nie będzie kaleka pod jakimś względem ? Bo gdy widzę te ostre koła, które powinny być tańsze niż normalny MTB, w cenach +1600zł to włos mi się na głowie jeży I zastanawia mnie, czemu nie robi się takich "patentów" jak mój
cienkun Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 No właśnie dlatego, że ze względu na geo, będzie się on nadawał tylko do spokojnej jazdy, a ostre się raczej składa do szybkiego przemieszczania.
rgg Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Ale czy taka konstrukcja nie będzie kaleka pod jakimś względem ? Bo gdy widzę te ostre koła, które powinny być tańsze niż normalny MTB, w cenach +1600zł to włos mi się na głowie jeży I zastanawia mnie, czemu nie robi się takich "patentów" jak mój wszystko można, ja miałem przez chwilę rower w którym wymieniłem tylko pisatę na torową i jeździł. tyle ze nie wyglądał. generalnie ostre koło z założenia to rower do zapierdzielania po mieście więc musi być krótki i zwarty.
gosucherry Napisano 20 Maja 2013 Autor Napisano 20 Maja 2013 Śmieszy mnie też sytuacja, gdy używane szosy z całym osprzętem chodzą po 300zł ( te starocie ) a same ramy z tych szos po tyle samo albo drożej...
OskarKabat Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Chłopie, a mnie śmieszą tematy tego typu. To, czy ten rower nada sie na ostre wałkowane było milion razy. I na tym forum i na innych. Wystarczy wejść w odpowiednie tematy i wszystko będziesz miał jak na dłoni. Także poczytaj przypięte (te na samej górze) i sam decyduj, bo nikt nie zrobi tego tak dobrze jak użytkownik "przyszłego" roweru.
Schwefel Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Ostre koło to system napędu a nie typ roweru. Rower może być każdy, nawet dziecinny. Tyle w temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.