Skocz do zawartości

[suport] Mam pewien problem z suportem ;/

GZA20

Rekomendowane odpowiedzi

A więc witam pierwszy raz na tym forum. Mam pewien niemily problem z suportem. Sprawa wygląda następująco: niedawno podczas jazdy usłyszałem dziwne stukanie ;/. Myslałem ze to w suporcie łozyska trzasnęły ale nie. Zauwazylem ze całe korby sa lużne...poruszaja sie delikanie wraz z korbowodem. Pojechałem do serwisu koleś powiedział ze suport był niedokręcony. I faktycznie kiedy wracałem na rowerze do domu było juz dobrze. Jednak w połowie drogi znów to samo ;/. Zauważyłem ze sruby suportu znow sa lekko odkrecone. Niestety obawiam sie ze jest uszkodzony gwint. Tylko ppytanie czy na suporcie czy w ramie.;/ jak w suporcie to mozna wymienic.. Ale da się coś zrobić jesli jest uszkodzony w ramie?!?!? Najgorsze jest to ze nie mam pojecia od czego mogło sie to stac gdyz nie odkrecałem w tym rowerze ani razu korb a tym bardziej suportu. Rower był tylko dwa razy na przeglądzie w sklepie w którym go kupowałem ;/. Jesli w ramiejest uszkodzony to i tak nie uznaja gwarancji bo powiedza ze zle sie obchodzilem i sam uszkodzilem. No i co zrobic z tym fantem ;/

normalka, mialem to samo, poprostu sie luzuja i sie odkrecaja, jest plyn specjalny Loctite, 1 kropla i zakrecasz, odkrecisz normalnie a nie bedzie sie luzowalo, ja pare razy tylko dokrecilem mocniej i juz sie nieodkrecala potem :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...