leyek Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam. niedawno kupilem deore m525 i od tamtej pory jak tylko zalozylem i wyregulowalem bylem zachwycony - dzialalo idelanie az do... No wlasnie, pare dni temu bylem w lesie na przejazdzce i zjezdzalem z takiej 100m gorki ( z gory nie wygladalo to groznie) ale jak zaczalem zjezdzac to musialem w polowie zaczac ostro hamowac bo juz mna ostro zaczelo rzucac po korzeniach i od tamtej pory zaczela mi tarcza obcierac. Myslalem ze moze adapter za slabo przykrecilem i sie poluzowal czy cos ale nie, bo jak podniesie sie kolo do gory i zakreci to nic nie obciera tak samo jak jade i mam wlaczona blokade skoku. Wszystko zaczyna trzec jak amor zaczyna sie troche uginac. Jak spojrzalem na to z gory to wyglada to tak ze jak amor nie jest ugiety to tarcza jest rowno miedzy klockami a im mocniej nacisne na amor tym tarcza zaczyna sie bardziej przesuwac w jedna strone. W sumie to nie wiedzialem dokladnie w jakim to dziale zamiescic wiec sory gdyby jednak nie ten dzial. Aha i moj amor to Gila t5 SL 80mm (wiem ze to gowno ale wtedy nie bylo mnie na nic innego stac ale w planach mam jakiegos bombera ale to dopiero moze w wakacje po sesji a tym czasem prosze o rade co z tym mozna zrobic. Amor ma mniej niz rok a zaciski sa mocno zacisniete. Z gory dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Nic z tym nie zrobisz. Możesz tylko podziękować inżynierom RST, że zrobili tak mało sztywny bocznie amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leyek Napisano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ale to wczesniej bylo ok i nagle po jednym przejezdzie juz nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 zlapal luz i pozamiatane. ja wywnioskowalem to z postu schwefel'a ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 to na pewno przez to mocne hamowanie. Tak jak pisał kos amorek złapał luzu i teraz się wygina na bok przez co zmienia położenie tarczy względem zacisków. Jak kupisz nowy amor to będzie już ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.