Skocz do zawartości

[tarczowki] Problem z m525

leyek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. niedawno kupilem deore m525 i od tamtej pory jak tylko zalozylem i wyregulowalem bylem zachwycony - dzialalo idelanie az do... No wlasnie, pare dni temu bylem w lesie na przejazdzce i zjezdzalem z takiej 100m gorki ( z gory nie wygladalo to groznie) ale jak zaczalem zjezdzac to musialem w polowie zaczac ostro hamowac bo juz mna ostro zaczelo rzucac po korzeniach i od tamtej pory zaczela mi tarcza obcierac.

Myslalem ze moze adapter za slabo przykrecilem i sie poluzowal czy cos ale nie, bo jak podniesie sie kolo do gory i zakreci to nic nie obciera tak samo jak jade i mam wlaczona blokade skoku. Wszystko zaczyna trzec jak amor zaczyna sie troche uginac. Jak spojrzalem na to z gory to wyglada to tak ze jak amor nie jest ugiety to tarcza jest rowno miedzy klockami a im mocniej nacisne na amor tym tarcza zaczyna sie bardziej przesuwac w jedna strone.

W sumie to nie wiedzialem dokladnie w jakim to dziale zamiescic wiec sory gdyby jednak nie ten dzial.

Aha i moj amor to Gila t5 SL 80mm (wiem ze to gowno ale wtedy nie bylo mnie na nic innego stac ale w planach mam jakiegos bombera ale to dopiero moze w wakacje po sesji :mellow: a tym czasem prosze o rade co z tym mozna zrobic. Amor ma mniej niz rok a zaciski sa mocno zacisniete. Z gory dzieki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...