Skocz do zawartości

[rama] polećcie rame do 600zł

kw2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć polećcie fajną lekką rame do 600zł minimalnie więcej. Na wzrost 170cm.Najlepiej jakby byla amortyzatorowana ale inna też ujdzie.

Napisano

Słowem chcesz nową albo używaną, pod v`ki albo tarcze, sztywną albo amortyzowana ...

Zawęziłeś wybór że nie ma co ...

Najpierw weź usiądź i pomyśl jaką część sportu rowerowego chcesz uprawiać ...

Jak już wymyślisz przeznaczenie przyszłego roweru to ... 

Weź usiądź z ołówkiem i policz ile masz kasy

Bo nowy na pełnej amortyzacji i hamulcach tarczowych to całkowite przeciwieństwo cenowe używanego sztywniaka na v`kach ...

Pozdro 

Napisano

Słowem chcesz nową albo używaną, pod v`ki albo tarcze, sztywną albo amortyzowana ...

Zawęziłeś wybór że nie ma co ...

Najpierw weź usiądź i pomyśl jaką część sportu rowerowego chcesz uprawiać ...

Jak już wymyślisz przeznaczenie przyszłego roweru to ... 

Weź usiądź z ołówkiem i policz ile masz kasy

Bo nowy na pełnej amortyzacji i hamulcach tarczowych to całkowite przeciwieństwo cenowe używanego sztywniaka na v`kach ...

Pozdro 

Niech będzie amortyzatorowana na v-brake w dobrym stanie.Używana będzie do street jazdy po ulicy do szkoły sklepy itp. dopiero ucze się różnych tricków więc na razie nie idzie mi jakoś super.

mam do wydania maksymalnie 700zł myślałem na ramą kross sign fr 2.

Napisano

To Ty chcesz robić triki na fullu, takim jak FR2? Pomysł trochę bez sensu, bo na tym nie poskaczesz w mieście, a przynajmniej będzie ciężko. Lepiej jak już, to kupić rower dirt/street np. DS2 itp.

Napisano

To Ty chcesz robić triki na fullu, takim jak FR2? Pomysł trochę bez sensu, bo na tym nie poskaczesz w mieście, a przynajmniej będzie ciężko. Lepiej jak już, to kupić rower dirt/street np. DS2 itp.

Ja na razie mam rame crosswind ze stali bardzo ciężką a jokoś mi idzie.

ma taka rame to link do zdjęcia  http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/045250/45195.jpg&imgrefurl=http://www.promoceny.pl/detail/rower-fullsuspension-crosswind-1-7-mtb-24-26-damski-lub-meski-45195/&h=537&w=803&sz=79&tbnid=mI0COyQUH2egxM:&tbnh=82&tbnw=122&prev=/search%3Fq%3Dcrosswind%2Brower%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=crosswind+rower&usg=__eQD3BC_37BkPzPKYXLtUk3HXTvA=&docid=E6PG8akmbSkQXM&sa=X&ei=nhKbUa-OK8XBtQaoqoD4CQ&ved=0CD8Q9QEwAQ&dur=989

Napisano

No to kolego nie masz fantastycznego pojęcia o ramach z pełną amortyzacja ... bo to co pokazałeś to wyrób roweropodobny ...

I jeżeli myślisz ze kupisz tylko ramę i resztę przełożysz z tego wynalazku to zweryfikuj swoje plany bo to się zwyczajnie nie uda.

Zacznij od określenia budżetu na cały projekt nie tylko ramę.

Pozdrawiam

Napisano

No to kolego nie masz fantastycznego pojęcia o ramach z pełną amortyzacja ... bo to co pokazałeś to wyrób roweropodobny ...

I jeżeli myślisz ze kupisz tylko ramę i resztę przełożysz z tego wynalazku to zweryfikuj swoje plany bo to się zwyczajnie nie uda.

Zacznij od określenia budżetu na cały projekt nie tylko ramę.

Pozdrawiam

Mi z tego roweru tylko rama została wszystko reszta wymienione na lepsze.

Napisano

Na lepsze znaczy jakie ?

Widelec, damper też wymieniałeś ?

Pierwsze jaja cię spotkają przy próbie założenia widelca z obecnego "roweru" do nowej ramy ... 1 cal  vs 1 i 1/8 cala

Przy damperze nawet się nie będę wymądrzał bo w życiu nie miałem ramy na pełnej amortyzacji ... ale czy wiesz co to długość montażowa oraz skok dampera i jak to się ma / dobiera do ramy w jakiej to ma siedzieć ?

Przerzutkę z tyłu masz przykręcaną do haka ramy czy przerzutka z hakiem jest przykręcona do osi koła ?

Sztyca ... mostek ... stery ... i wiele innych niekompatybilności jaki ecie jeszcze czekają.

Nie odbierz mnie źle ale mamy tu kiepską bazę o której jak na razie wiemy tyle że jest z marketu i ma podobno wymieniony osprzęt na lepszy ... nadal nie wiemy jaki.

Chcesz wydać sensowne pieniądze na ramę (jeżeli mowa o sztywnej MTB) na której da się zbudować sensowny rower tylko nie koniecznie z taką bazą części jaką prawdopodobnie posiadasz. 

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...